/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Sancțiuni UE și tancuri binecuvântate de preoți. Colaborator al Ambasadei Ruse, interzis în Moldova

Ora de vară 2018. Când trebuie să dăm ceasurile înainte?

22 martie 2018, ora 09:50

În februarie 2018, Parlamentul European a decis eliminarea orei de vară în toate țările din Europa. Rezoluția a fost votată de majoritatea deputaților, urmând ca statele membre să o adopte, după ce își vor da acordul.​

Guvernul Republicii Moldova va decide dacă trece sau nu la ora de vară, după ce Consiliul Europei va adopta modificări la Directiva privind dispozițiile referitoare la ora de vară.

Această decalare cu +1 oră se practică în Republica Moldova, precum și în țările vecine România și Ucraina, ca mijloc de economisire a energiei electrice. Pe parcursul anilor au parvenit propuneri de a renunța la această practică, fiind invocate unele prejudicii aduse sănătății persoanelor în etate sau a celor ce suferă de anumite boli cronice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram