(foto) Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Serii de portrete” (VI)

collage

Concursul fotojurnalistic internațional „Pictures of the Year International” (POY) se află la cea de-a 75 ediție de decernare a premiilor pentru cele mai reușite imagini ale anului 2017. Câștigătorii au fost clasificați după mai multe categorii și domenii. Echipa #diez vă prezintă, în mai multe serii, toate fotografiile premiate la acest concurs.

În cea de-a șasea serie, vom prezenta imaginile câștigătoare la categoria „Serii de portrete” (Portrait Series)

# I loc. Andrew McConnell. „ La răscrucere”


O serie de portrete ale migranților și refugiaților salvați din Marea Mediterană în apropierea coastei Libiei. Originalitatea acestor fotografii se manifestă prin faptul că imaginile au fost realizate în timpul unei expoziții fotografice. Chipurile oamenilor sunt suprapuse pe suprafața mării.

# II loc. Adam Ferguson. „Ele trebuiau să sară în aer”

După ce au fost capturate de gruparea Boko Haram în nordul Nigeriei, ulterior, au fost impuse să comită un act terorist cu bombe. Trebuiau să intre în mulțime și să se sinucidă, detonând bombele ascunse sub haine. Prin minune, aceste fete adolescente au supraviețuit.

# III loc. Bartlomiej Jurecki. „La fel de tari ca piatra. Portrete ale oamenilor din munții din Polonia”

În Polonia poți găsi tot mai puține și mai puține fețe deosebite și expresive ale bărbaților. În trecut bărbile și mustățile lungi la bărbați reprezentau o trăsătura tipică a locuitorilor din munți. Din păcate, doar câțiva dintre ei continuă această tradiție în zilele noastre. De aceea, proiectul fotojurnalistic a fost creat pentru a-i scoate în evidență pe cei puțini munteni rămași în Polonia care se pot mândri cu chipul lor, rar întâlnit pe meleagurile celea. Bărbații sunt rezidenți din Munții Tatra și Munții Pienin. Fețele lor arată așa, din cauza mediului în care trăiesc, a muncii grele și climei aspre. În schimb sunt liberi, oameni liberi. Sunt oameni care continuă să cultive cultura montană, folosesc un dialect care este folosit numai în această parte a Poloniei. Se mândresc de faptul să sunt puținii care încă poartă hainele tradiționale.

#Premii de excelență

Jack Mikrut/Dagens Industri. „Hensionerii”

Hensionerii sunt oameni care realizează terapii cu ajutorul găinilor în azilurile pentru persoanele în etate. Această terapie ajută bătrânii să lupte împotriva excluderii sociale și singurătății, atât în comunitate, cât și în casele de îngrijire (aziluri).

Klaus Bo Christensen. „Revedere”


În familiile Ma’nene au loc niște ritualuri bizare. Cei vii și cei morți se reunesc (la propriu). Altfel spus, în anumite perioade, familiile deschid mormintele rudelor decedate, pentru a le curăța și usca la soare, după care scheleturile răposaților sunt îmbrăcate frumos și puse din nou în morminte.

Paolo Marchetti

Potrivit OMS, Estonia ocupă primul loc în lume după numărul de decese provocate de droguri. Sunt înregistrate aproximativ 191 de decese per un milion de locuitori în fiecare an și, prin urmare, are cea mai mare rată de infectare cu HIV în Europa.

#Jorge Silva/Reuters. Refugiații mutilați din Rohingya

Agențiile de asistență se străduiesc să ofere îngrijiri medicale refugiaților Rohingya, care au scăpat de violența din Myanmar. Mulți dintre ei au suferit răni teribile și traume psihologice.

Au fost anunțați câștigătorii concursului „Pictures of the Year International 2017”, la categoria „Imagini de la fața locului” (I)

Au fost anunțați câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Știri generale” (II)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Impactul calamităților naturale în 2017” (III)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Istorii în imagini din ziarele locale” (IV)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Portrete” (V)

POY este cel mai vechi și prestigios concurs fotojurnalistic lume. Anual, POY premiază cele mai bune proiecte foto-jurnalistice și materiale multimedia. De asemena, Concursul „Pictures of the Year International”stimulează participarea cetățenilor simpli din toată lumea la realizarea proiectelor foto documentare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente