Stephen Hawking va fi înmormântat alături de Isaac Newton

hawking
Foto: Getty Images

Astrofizicianul britanic Stephen Hawking va fi înhumat în Abația Westminster de la Londra, un omagiu rezervat celor mai mari personalităţi, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al lăcaşului de cult.

 

 

Este perfect adecvat ca rămășițele profesorului Stephen Hawking să fie îngropate în Abația Westminster, în apropiere de cele ale unor savanți renumiți. Sir Isaac Newton a fost îngropat în Abație în 1727. Charles Darwin a fost îngropat alături de Isaac Newton în 1882.
Credem că este vital ca știința și religia să conlucreze pentru a oferi răspunsuri la marile mistere ale vieții și universului, scrie în comunicatul emis de Abația Westminster.

„Am decis ca procesiunea funerară să aibă loc la Cambridge, deoarece tatăl nostru a activat aici timp de 50 de ani și a iubit mult acest oraș, care, la rândul lui, i-a oferit aceeași dragoste”, au afirmat copiii săi, anunţând că funeraliile se vor derula în biserica Great St Mary de la universitate. Slujba va fi „şi incluzivă, şi tradiţională, reflectând anvergura şi diversitatea vieţii sale”, au adăugat ei.

Ceremonia funerară va fi urmată de o recepţie privată la colegiul Trinity.

Hawking, celebru pentru lucrările lui despre univers, a murit pe 14 martie la locuinţa lui din Cambridge la 76 de ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente