/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Sudan, ultimul mascul de rinocer alb nordic de pe Terra a murit

missing
21 martie 2018, ora 16:21

Numit Sudan, rinocerul suferea de mult timp din cauza unor complicaţii legate de vârsta sa înaintată, dar starea sa de sănătate s-a deteriorat rapid, motiv pentru care s-a luat decizia de a-l eutanasia, potrivit unui comunicat emis de Ol Pejeta – o rezervaţie care se întinde pe o suprafaţă de 350 de kilometri pătraţi, situată la circa 200 de kilometri la nord de Nairobi, în Kenya -, unde acesta trăia.

Decesul lui Sudan este sinonim cu extincţia acestei subspecii.

Singura posibilitate de a obţine noi exemplare ale acestei subspecii ar fi dezvoltarea unor tehnici de fecundare in vitro pentru a concepe embrioni de rinocer alb nordic cu ajutorul materialului genetic prelevat deja. Aceşti embrioni ar trebui implantaţi în femele purtătoare aparţinând unei alte subspecii.

Rinocerul alb nordic a dispărut în primul rând din cauza braconajului, mai ales în anii 1970 – 1980, practicat în habitatul său din Africa Centrală, Republica Democrată Congo etc. În anumite zone din Asia, mai ales China şi Vietnam, cornului de rinocer i se atribuie anumite proprietăţi medicinale.

Ultimul grup sălbatic aparţinând acestei subspecii număra 20 – 30 de exemplare şi a trăit în Republica Democrată Congo, dar a dispărut din cauza conflictelor armate, până la începutul anilor 2000.

În 2008, rinocerul alb nordic sălbatic a fost considerat subspecie dispărută.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram