Cu ajutorul mijloacelor de transport, va putea fi asigurată o mai bună mobilitate a angajaţilor din subdiviziunile de urmărire penală. Totodată, unităţile de transport achiziţionate, vin să le substituie pe cele actuale, care sunt deja învechite şi cu un termen de exploatare, depăşit.

"Deşi la o primă vedere s-ar părea că o bună parte a asistenţei acordate de noi se concentrează pe sprijinirea poliţiştilor şi a poliţistelor, cei ce trebuie să beneficieze din urma activităţii noastre, cei ce trebuie să vadă şi să simtă schimbarea trebuie să fie cetăţenii Republicii Moldova. Poliţia are rolul de a servi şi de a proteja cetăţenii ţării", a menţionat Ambasadorul Peter Michalko.

Noile automobile au fost achiziţionate în cadrul Suportului Bugetar pentru Reforma Poliţiei conform Acordului de finanţare, încheiat între Uniunea Europeană şi Republica Moldova precum şi implementarea Strategiei de dezvoltare a Poliţiei pentru anii 2016-2020.

Până în prezent, cu suportul UE, au fost achiziţionate unităţi de transport pentru transportarea persoanelor deţinute, pentru Serviciile investigare infracţiuni, pentru ofiţerii de sector, autolaboratoare criminalistice mobile pentru cercetarea locului infracţiunii, tehnică de calcul şi mijloace periferice pentru serviciile de investigaţii, echipament special pentru realizarea misiunii Poliţiei.