Mingea folosită la meciul de deschidere a Campionatului Mondial de fotbal, va merge într-o misiune spațială

messi-a-lansat-mingea-mondialului-din-rusia-cum-arata-telstar-18-nepoata-balonului-cu-care-s-a-jucat-brazilia_3_1_size6
Foto: sport.ro

Mingea care va fi folosită în partida de deschidere la Campionatului Mondial de fotbal din Rusia va fi trimisă într-o misiune spaţială internaţională. CM de fotbal 2018 va fi cea de-a 21-a ediție, la turneul final vor concura 32 de echipe. Acesta va fi primul turneu care va avea loc în Europa de Est.

Cosmonautul rus Oleg Artemiev, alături de doi cosmonauţi americani, va pleca miercuri seara într-o misiune la Staţia spaţială internaţională (ISS). Această stație se află pe orbită la o altitudine de aproximativ 400 de kilometri și este un proiect internaţional la care participă 16 ţări. La bordul ISS sunt realizate numeroase experimente ştiinţifice, inclusiv unele care nu ar putea fi realizate la suprafaţa Terrei, scrie agerpres.

În luna mai, cosmonautul rus Anton Şkaplerov va reveni cu mingea înapoi pe pământ.

Rusia, ţara organizatoare a turneului final, va deschide Campionatul Mondial de fotbal pe 14 iunie, cu un meci împotriva Arabiei Saudite, la Moscova.

Campionatul Mondial de fotbal se va desfăşura în perioada 14 iunie – 15 iulie, și la acest turneu va fi folosit arbitrajul video în premieră pentru Campionatul Mondial de fotbal.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente