22:45:30 24.04.2024
Stiri

ORDIN // Consultațiile din secțiile spitalicești ale Institutului Oncologic, FĂRĂ BANI

Social 21.03.2018 11:20 Vizualizări1291 Autor: Ziarul National
ORDIN // Consultațiile din secțiile spitalicești ale Institutului Oncologic, FĂRĂ BANI


Cadrele medicale nu au voie să perceapă bani pentru consultațiile din cadrul secțiilor spitalicești ale Institutului Oncologic, este atenționarea transmisă de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari.

Ministra a efectuat zilele trecute o vizită la Institutul Oncologic pentru a verifica în ce mod se realizează consultațiile și investigațiile în cadrul acestei instituții, în condițiile în care pe rețelele de socializate mai multe persoane au scris despre faptul că se percep taxe neoficiale pentru consultațiile la medici în cadrul secțiilor spitalicești.

În cadrul discuțiilor cu pacienții despre calitatea serviciilor medicale acordate, despre tratament și problemele care le întâmpină în cadrul instituției, aceștia s-au arătat mulțumiți de calitatea actului medical și de tratamentul oferit în cadrul instituției, menționând faptul că este necesară reparația secțiilor, dotarea cu mobilier nou și echipamente medicale performante, arată un comunicat de presă al ministerului.

„Svetlana Cebotari a solicitat conducerii instituției ca să fie eliminate complet consultațiile planificate de către medici în cadrul secțiilor spitalicești contra plată, din moment ce în cadrul Centrului Consultativ Diagnostic sunt absolut gratuite”, cităm aceeași sursă.

Ministrul le-a atras atenția lucrătorilor medicali despre importanța unei comunicări eficiente cu pacienții și despre schimbarea de atitudine: „De cele mai multe ori, cuvântul tratează mai mult decât medicamentul”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md