Cum s-a intervenit pe parcursul nopții la curățarea orașului. Exdrupo a acționat cu 67 de unități pe străzi, iar Regia locativ-comunală cu 40 de unități pe trotuare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pe parcursul nopții, ÎM Regia „Exdrupo” a acționat cu 67 de utilaje la deszăpezirea străzilor și a împrăștiat 810 de tone de material antiderapant. S-a intervenit pe arterele principale, pe cele secundare pe unde circulă transportul public și căile de acces către localitățile suburbane. Regia locativ-comunală intervine, cu începere de la ora 4.00, cu 40 de utilaje la curățarea străzilor adiacente, trotuarelor și intrările în curțile blocurilor de locuințe. La moment, la nivelul orașului circa 500 de muncitori curăță stațiile de așteptare a transportului public și trecerile pietonale.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, tot pe parcursul nopții au fost curățate și zonele adiacente instituțiilor publice – școli, grădinițe și spitale. Pe parcursul zilei, Regia „Exdrupo” va acționa cu 16 utilaje. În același timp, ÎM „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” acționează cu 6 unități de transport și 300 de muncitori la curățarea căilor de acces din parcuri și de pe alei.

Primăria Chişinău informează că de dimineață traficul rutier pe străzile municipiului se desfășura în condiții normale de iarnă, iar transportul public circula conform programului corespunzător unei zile de lucru, iar la linie au fost emise 302 de troleibuze şi 99 de autobuze.

În context, administrația capitalei solicită persoanelor fizice și agenților economici să-și curețe zăpada de pe trotuarele aferente imobilelor pe care le dețin sau le administrează pentru a evita formarea ghețușului, conform obligațiilor legale ce le revin.

Pe această cale, informăm locuitorii că în caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...