A anunțat Poliția că și-a pierdut telefonul de 3.000 de lei, iar acum riscă o amendă de zece ori mai mare sau chiar pușcărie. Isprava unui tânăr din Cricova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un tânăr de 24 ani, domiciliat în orașul Cricova, riscă o amendă de până la 32.500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 2 ani, în toate cazurile cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 2 ani. Asta după ce, în seara zilei de 13 ianuarie curent, s-a adresat după ajutor polițiștilor sectorului Rîșcani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, comunicând că în timp ce se deplasa cu microbuzul de pe linia 152, persoane necunoscute i-au sustras telefonul mobil de model „Samsung”, din buzunar, cauzându-i un prejudiciu în sumă de 3.000 de lei.

Pe cazul dat ofițerii de investigații au inițiat cercetări pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Ulterior însă, în urma cercetărilor, forțele de ordine au stabilit că telefonul mobil nu i-a fost sustras din maxi-taxi. Fiind audiat suplimentar în calitate de parte vătămată, tânărul a recunoscut că a dus în eroare organul de urmărire penală cu privire la furtul de telefon, în realitate el personal a lăsat telefonul mobil fără supraveghere și l-a uitat pe acoperișul automobilului personal de model Volvo.

În acest context a fost dispusă inițierea unei cauze penale pentru declarații mincinoase, fapt pentru care riscă amenda, muncă neremunerată în folosul comunității sau chiar cei doi ani de închisoare.

Potrivit Poliției Capitalei, pe parcursul a două luni la poliție s-au adresat nouă pretinse victime, care au declarat că le-ar fi fost furate telefoanele mobile, însă ulterior, acțiunile de urmărire penală demarate au demonstrat că bunurile au fost pierdute în circumstanțe necunoscute.

În context, oamenii legii avertizează oamenii despre informarea corectă și la timp a ofițerilor de poliție, fără a recurge la șiretlicuri.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...