Linkuri accesibilitate

Cazul Skripal: Rusia își prezintă cazul în fața ambasadorilor acreditați la Moscova


Rusia îi convoacă miercuri pe ambasadorii străini acreditaţi la Moscova pentru a le prezenta punctul său de vedere în cazul otrăvirii fostului agent dublu rus Serghei Skripal în Marea Britanie. Londra conisderă că Rusia este în spatele atacului, acuzație respinsă categoric de autoritățile rusești.

Ambasada Rusiei la Londra, recepție în onoarea celor 23 de diplomați ruși expulzați, 16 martie 2018
Ambasada Rusiei la Londra, recepție în onoarea celor 23 de diplomați ruși expulzați, 16 martie 2018

Marți, 23 de diplomați ruși și familiile lor au plecat din Marea Britanie, după ce fuseseră expulzați în legătură cu scandalul Skripal. Ministerul rus de externe a anunțat că va expulza la rândul său 23 de diplomați britanici, în replică. Marea Britanie a mai suspendat orice contact la nivel înalt cu Rusia și a anunțat că nici un membru al guvernului sau Casei regale nu va participa la Campionarul Mondial de Fotbal din vară, găzduit de Rusia.​

Serghei Skripal și fiica lui se află în continuare în spital, în stare gravă după atacul din 4 martie. Experții britanici au ajuns la concluzia că împotriva lui Skripal și a fiicei sale s-a folosit un agent neurotoxic numit noviciok produs de armata sovietică în perioada Războiului Rece. Moscova susține însă că și-a distrus toate armele chimice, motiv pentru care nu ar mai poseda acest agent neurotoxic.

XS
SM
MD
LG