Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
20.03.2018

A început Programul de stagii în Parlament pentru sesiunea de primăvară 2018

Programul de stagii al sesiunii de primăvară 2018 a început, astăzi, în Parlamentul Republicii Moldova. 16 tineri vor efectua o stagiere de circa trei luni în cadrul subdiviziunilor Legislativului.

Programul de stagii a început cu un tur ghidat al clădirii Parlamentului, iar stagiarii au fost întâmpinați de mentorii lor din cadrul subdiviziunilor structurale.

”Vă dorim succes în activitatea pe care o veți desfășura, iar experiența pe care o veți acumula sperăm să fie utilă în formarea dvs. profesională”, a menționat Alina Iacub, șefa Direcției resurse umane a Parlamentului.

Stagiarii vor activa în cadrul următoarelor subdiviziuni solicitate: Comisia juridică, numiri și imunități, Comisia securitate națională, apărare și ordine publică, Comisia protecție socială, sănătate și familie, Comisia drepturile omului și relații interetnice, Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Comisia administrație publică, Direcția generală juridică, Direcția relații externe și Direcția informațional-analitică.

Stagiarii vor participa la procesul de analiză, elaborare și administrare a actelor legislative, la procedura de expertiză legislativă, la ședințele comisiilor parlamentare, la alte activități din cadrul subdiviziunilor Secretariatului Parlamentului.

Pentru perioada sesiunii de primăvară 2018 au fost oferite 28 de locuri de stagii. Dosarele de participare au fost depuse până pe data de 20 februarie 2018.

Programul de stagii în Parlamentul Republicii Moldova se desfășoară de două ori pe an, în perioada sesiunilor ordinare ale Parlamentului (februarie – iulie și septembrie – decembrie). Stagiile la Parlament se desfășoară pentru al cincilea an consecutiv, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus