/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Scandalul capătă amploare. Londra ar putea bloca activele Rusiei din Marea Britanie

missing
20 martie 2018, ora 18:30

„Expulzarea a 23 de diplomați ruși este o măsură importantă. Alte măsuri ar fi, de exemplu, înghețarea activelor Rusiei, care ar putea fi implicate în activități de spionaj. Măsuri legale pentru a verifica fondurile în cazul cărora nu poate fi demonstrată proveniența banilor. Toate aceste măsuri sunt examinate la moment”, susține Lucy Joyce, ambasadoarea Marii Britanii în Republica Moldova.

Diplomatul a subliniat că Marea Britanie continuă să investigheze cazul otrăvirii fostului agent rus Serghei Skripal și a fiicei acestuia, acuzând, în continuare, că în spatele acestor acțiuni ar sta autoritățile de la Moscova. Kremlinul a negat însă, în repetate rânduri, acuzațiile, calificându-le drept o provocare.

„Ceea ce face Rusia, este să ascundă toate aceste lucruri prin minciuni, știri false”, menționează Lucy Joyce.

Ambasadoarea spune că Marea Britanie este deschisă pentru colaborare, menționând, în același timp, că problema nu poate fi rezolvată într-un termen scurt: „Este o problemă extrem de importantă, avem doi oameni în spital, în stare critică, dar și un polițist britanic care, de asemenea, este în spital. Este extrem de serios. Iar Rusia tratează asta superficial și disprețuitor. Este rușinos”.

Pe data de 4 martie, fostul spion rus Serghei Skripal și fiica acestuia au fost găsiți inconștienți într-un oraș situat la 100 de km distanță de Londra. Starea acestora continuă să fie una critică. Ei ar fi fost otrăviți cu un gaz dezvoltat de URSS, numit „Noviciok”. Anterior, președintele rus Vladimir Putin a spus că acuzațiile sunt lipsite de sens. Săptămâna trecută, Marea Britanie a anunțat expulzarea a 23 de diplomați ruși de la Londra, care astăzi au și părăsit ambasada. Ca măsură de răspuns, Rusia a declarat că urmează să fie expulzați 23 de diplomați britanici de la Moscova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram