„Partidul Nostru” ar putea să nu înainteze un candidat la alegerile din Chișinău, ci se va concentra pe capitala de nord a țării

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

„Partidul Nostru”, cel mai probabil, nu va înainta un candidat la funcția de primar general al municipiului Chișinău, ci se va concentra asupra alegerilor din municipiul Bălți care este astăzi ultimul „punct de control” al democrației din Republica Moldova. Despre aceasta a anunțat liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, fost primar general al municipiului Bălți, în cadrul unei transmisiuni live pe pagina sa de Facebook.

Totuși, deocamdată, în privința Chișinăului nu a fost luată o decizie finală. „Mulți mă întreabă ce o să facem la Chișinău. Noi, cel mai probabil, ne vom concentra toată atenția asupra Bălțiului, pentru că până la alegerile ordinare a mai rămas un an, ne așteaptă în toamnă alegeri parlamentare, iar astăzi suntem obligați să luptăm pentru Bălți pentru că, în pofida demisiei mele, există un plan stabilit pentru patru ani de mandat pe care trebuie să-l îndeplinim. De aceea, noi ne vom concentra astăzi atenția asupra Bălțiului, iar de bălțeni depinde nu doar viitorul Bălțiului, dar și a întregii țări”, a declarat Usatîi.

„Noi vom participa la alegerile din Bălți, vom merge cu un candidat bun care trebuie să reușească să facă ceea ce nu am reușit să fac eu. Nu vom utiliza resursele administrative și nu vom cumpăra voturi. Vom merge în aceste alegeri pentru a arăta, în baza exemplului din Bălți, întregii țări ce este bine și ce este rău, ce este adevărat și ce este minciună, ce e corect și ce e greșit. Vreau să fie un fel de examen pentru noi toți, pentru că eu am spus că voi continua lupta mea în Moldova exact atât timp cât voi aveți nevoie de mine. Va fi un test în privința a câtă nevoie este de noi în Moldova, cât de mult oamenii vor să se elibereze din robie”, a spus președintele „Partidului Nostru”.

„Dacă vom pierde alegerile din 20 mai din Bălți, atunci voi ieși și voi spune că eu îmi închei cariera politică în Moldova. Bălțiul este azi „punct de control”, un oraș care nu a lăsat niciodată hoții să intre, care nu a mers niciodată la înțelegeri cu grupările criminale. Pe 20 mai, dacă bălțenii ne vor da voturile lor, vor arăta încă odată că ei susțin politica noastră, pe care vrem să o răspândim în întreaga țară”, a mai declarat liderul PN.

Fostul primar al capitalei de nord a menționat că la Bălți, cel mai probabil, democrații vor susține candidatul socialiștilor sau vor avea un candidat comun, pretins independent. Astfel, potrivit lui, deja de pe acum se întreprind diverse acțiuni subversive pentru lăsa „Partidul Nostru” fără o majoritate în Consiliul Municipal Bălți, în speță, consilierii municipali Dumitru Pasat și Elena Rîbak, soț și soție, cel mai probabil vor anunța în timpul apropiat că renunță la mandat, ca urmare a presiunilor care se fac asupra lor și apropiaților acestora.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...