/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Abrams, retrase de pe linia frontului

„Da” sau „Nu”. Chișinăuienii vor fi chestionați pe subiectul Unirii cu România

missing
20 martie 2018, ora 15:37

Centrul Social-Politic European a anunțat în cadrul unei conferințe de presă declanșarea unor ample studii sociologice pe subiectul Unirii. În proiect sunt implicați experți locali, dar și internaționali, care vor lucra pentru a face o radiografie științifică, fără părtinire a societății privind acest subiect.

Gheorghe Costandachi, președintele CSPE, subliniază că este pentru prima dată de la declararea suveranității când cetățenii Republicii Moldova sunt invitați să se expună și să participe la un exercițiu sociologic care va măsura proporția cetățenilor cu drept de vot care se poziționează favorabil, respectiv nefavorabil, față de subiectul Unirii.

Prima parte a cercetării va începe în perioada 1-14 aprilie, în Chișinău, unde va fi implicată întreaga populație a municipiului și o rețea de operatori care vor chestiona direct cetățenii, din ușă în ușă.

Organizatorii promit implementarea unui proiect pilot pentru testarea votului electronic prin intermediul platformei online decid.md. Persoanele cu reședința în municipiul Chișinău vor putea să-și exprime opțiunea pe baza buletinului de identitate, începând cu 1 aprilie. Pe aceiași platformă, datele preliminare vor putea fi văzute în timp real.

Gradul de participare va indica nivelul de interes și de informare al oamenilor din capitală în raport cu tema. Întrebarea va fi una închisă, precodificată, cu două variante posibile de răspuns, iar chișinăuenii vor putea alege pe aceea care corespunde opiniei lor, cu „DA” sau „NU”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram