Mai mult, şeful PD se grăbeşte să vorbească despre o victorie a socialiştilor în lupta pentru primăria capitalei şi susţine că opoziţa antiologarhică că va fi responsabilă de acest fapt.

„În locul unui răspuns la adresările noastre noi vedem declaraţii impulsive din partea celor cărora le-a fost adresată această scrisoare, dar şi lansarea unui număr tot mai mare de candidaţi din partea acestor partide care slăbesc şansele lor pentru a accede măcar în turul doi. Constatăm lipsa totală de deschidere la dialog a partidelor de dreapta, unele dintre care acum câteva luni au anunţat cu exaltare despre faptul că vor face un bloc electoral. Reacţiile isterice ale partidelor proeuropene nu ne mai surprind. Acele partide care au refuzat să dialogheze se vor face responsabile dacă Primăria va fi câştigată de socialişti”, a declarat Plahotniuc la briefingul săptămânal al PD.

„Observăm repetarea aproape precisă a tuturor greşelilor care au fost comise în alegerile prezidenţiale, greşeli care au făcut ca Maia Sandu să piardă şi Preşedinţia să aparţină socialiştilor”, a adăugat Plahotniuc, uitând să precizeze că la scrutinul prezidenţial, în timp ce pretindea că o susţine pe Maia Sandu, holdingul său media continua să o atace, iar primarii PD erau instruiţi să facă agitaţie pentru Dodon.

Amintim că, drept răspuns la solicitarea vicepreşedintelui Partidului Democrat, Vladimir Cebotari, de a avea o eventuală întâlnire în scopul desemnării unui candidat unic al forţelor pro-europene la primăria Chişinău, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, a declarat că „nu va întra niciodată în negocieri cu mafia, nu va face niciun fel de aranjamente, nu va avea niciun fel de candidaţi unici şi nu va trata niciun subiect de valoare cu nişte hoţi şi criminali care au uzurpat puterea în stat fluturând în dispreţ flamurile pro-europene”.