Echinocțiu de primăvară. Ce reprezintă acest fenomen și la ce ora va avea loc astăzi

echinoctiul-de-primavara

Echinocțiul de primăvară începe azi, 20 martie, la ora 18:15. Acest fenomen marchează începutul primăverii astronomice și când ziua este egală cu noaptea.

Începând de astăzi, durata zilei va fi în continuă creștere comparativ cu cea a nopții. Odată cu echinocţiul de primăvară, în emisfera de nord începe primăvara din punct de vedere astronomic și durează aproximativ 92 de zile. Acest lucru va avea loc până pe 21 iunie, când va avea loc solstițiul de vară. Totodată, echinocțiul de primăvară este asociat cu momentul în care întreaga natură reînvie, este plină de forță și vitalitate, iar toate aceste energii binefăcătoare sunt transferate și stării de spirit a oamenilor.

Termenul „echinocțiu” provine din cuvântul latin „æquinoctium”, rezultat din combinarea cuvintelor „æquus” (egal) cu „nox, noctis” (noapte).

Este momentul în care Soarele, în mişcarea sa aparentă anuală, trece prin punctul de intersecţie al eclipticii cu ecuatorul ceresc, ziua fiind egală cu noaptea în orice loc de pe Pământ. Există două astfel de fenomene: echinocţiul de primăvară şi echinocţiul de toamnă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente