(doc, infografice) Oraşele cu cea mai bună calitate a vieţii din lume. Viena pe primul loc, Bucureştiul pe 107, Kiev – 173, Moscova – 167

collage

Nouă ani la rând, capitala Austriei, Viena, se clasează pe prima poziție în topul orașelor cu cea mai bună calitate a vieții din lume. De asemenea, mai multe orașe din Europa de Vest continuă să domine topul acestei liste. Pe lângă criteriul de bunăstare, compania Mercer a evaluat și nivelul de salubritate a orașelor și altele.

Cu o populaţie de 1,8 milioane de locuitori, Viena se află pe primul loc în acest studiu pentru al nouălea an la rând, oraşul fiind apreciat pentru scena culturală extinsă, asistenţă medicală de ultimă generaţie şi costuri moderate pentru locuinţe.

Raportul întocmit de Mercer cuprinde 231 de oraşe şi au fost luate în calcul o serie de criterii importante, precum mediul politic şi social (stabilitatea politică, criminalitatea, aplicarea legii); mediul economic (servicii bancare); mediul socio-cultural (starea mass-media şi cenzura, limitările privind libertatea de exprimare); sectorul medical (bunuri şi servicii medicale, boli infecţioase); recreere (restaurante, teatre, cinematografe, sporturi şi modalităţi de a-ţi petrece timpul liber); bunuri de consum (accesul la alimente, autoturisme); piaţa imobiliară (închirieri şi vânzări de locuinţe, servicii de întreţinere) şi mediul natural (climă, dezastre naturale).

În 2018, Europa are opt dintre primele 11 oraşe catalogate drept cele mai plăcute din lume. Germania şi Elveţia au fiecare câte trei oraşe, în timp ce Noua Zeelandă, Canada şi Australia au câte unul.

4

Pentru a vedea întreaga listă, treceți AICI și completați acest câmp.

Снимок

 

Top 5 Orașe clasificate după Continente

1

Top 10 orașe cu cel mai înalt nivel de trai vs 10 orașe cu cel mai jos nivel de trai

5

Orașe cu cei mai doriți angajați din lume

6

Topul orașelor cu cel mai înalt și jos nivel de salubritate

7

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente