Endava relansează cursurile de programare pentru studenţii de la UTM şi ASEM. Ce spun absolvenţii primei ediţii despre program

E-1

Endava a dat startul unei noi serii de cursuri tehnice pentru studenţii la informatică de la Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) şi Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM).

Este vorba despre cursul de Web Development, care a început pe 6 martie la UTM, şi cursul de Java, organizat pentru studenţii de la ASEM.

Dedicate studenţilor din ultimii ani de studii, cursurile durează 3 luni şi au loc de două ori pe săptămână. Acestea sunt susţinute de profesionişti din departamentul Dezvoltare de la centrul de livrare Endava din Chișinău şi se desfăşoară în laboratoarele amenajate.

E-2

Instruirea practică a studenţilor de către angajaţi Endava cu experienţă face parte din iniţiativele companiei de consolidare a comunităţii IT din Moldova. Împreună cu programul de Internship Endava, cursurile la universităţi contribuie la formarea tinerilor specialişti IT şi îi ajută să se orienteze mai bine şi să poată alege o specializare pentru care au vocaţie. Endava a amenajat şi dotat laboratoare de informatică în cadrul facultăţilor de Cibernetică, Matematică şi Fizică, la câteva din universităţile din Chişinău, unde susţine de două ori pe an cursuri de Testare Software, DevOps, Dezvoltarea aplicaţiilor Java şi Dezvoltarea aplicaţiilor web.

44

 

Adrian Vrabie, Java Developer Endava, mentor al cursului de Java de la ASEM subliniază că nu este vorba despre un curs pentru începători, iar pentru a fi admişi, candidaţii trebuie să aibă deja anumite abilităţi de programare. „Scopul nostru este să-i ajutăm pe studenţi să înţeleagă aspectele esenţiale ale programării în contextul unui job în domeniul dezvoltării software, oferind în acelaşi timp o privire asupra ecosistemului tehnologiilor Java”, a mai spus Adrian Vrabie.

 

24„Cursurile permit studenţilor să obţină informaţie despre ce tehnologii se folosesc în proiectele comerciale şi despre care sunt trendurile în domeniu. Cred că cel mai important este că aceste cunoştinţe le pot servi ca bază pentru un început de carieră ca programatori. Din experienţa cu primele ediţii de curs m-a impresionat faptul că am descoperit mulţi studenţi care, având un scop şi dorinţa de a creşte, cu un mic ajutor din partea profesioniştilor, reuşesc să facă progrese într-o perioadă foarte scurtă de timp”, a declarat Tudor Stegărescu, Development Lead Endava, mentor şi curator al cursului de Web Development

 

Cursul precedent de Web Development a fost finalizat cu brio de 12 persoane, iar 4 au fost admise la programul de Internship la Endava.

34Denis Veleaev, student în anul 2 la specialitatea Informatică, Facultatea de Matematică şi Informatică, de la USM este unul dintre cei care au absolvit cursul de Web Development.

„Cursul mi-a depăşit cu mult aşteptările. Trainerii au avut o atitudine foarte responsabilă şi o abordare individuală faţă de fiecare student. Pe parcursul cursului am trecut de la baze la nivel avansat, acordând atenţie doar tehnologiilor moderne şi actuale. Atât pe mine, cât şi pe colegii mei cursul susţinut de Endava ne-a ajutat ca într-un timp scurt să ne creştem semnificativ nivelul de cunoştinţe.

Pentru mine a fost foarte important că în timpul cursului am fost ghidat de profesionişti cu experienţă practică. Apreciez mult că există companii IT care ajută studenţii să devină mai buni. Cursurile de la Endava deschid multe oportunităţi pentru cei care vor să înveţe”, a concluzionat Denis Veleaev, absolvent al cursului de Web Development.

14Maria Mitriuc, studentă în anul 3 la specialitatea Tehnologii informaţionale de la UTM a absolvit în noiembrie 2017 cursul Java Crash Course susţinut de Endava.

„Pe parcursul întregii perioade cursul ne-a bucurat cu informații noi şi utile. Printre acestea aş menţiona: Java generics, colecțiile, JPA, JDBC API, multithreading şi Spring Framework. Cred că anume aceste cunoștințe îmi vor fi utile în activitatea profesională pe viitor. Datorită axării pe materialul actual în domeniul dezvoltării aplicațiilor Java, cursul susţinut de Endava mi-a oferit informațiile necesare într-un mod accesibil și cu ajutorul mentorilor cu experiență în domeniu” a spus Maria Mitriuc.

E-3

Despre Endava

Endava este o companie de servicii IT privată, cu peste 17 ani de experienţă în domeniu, lucrând cu unele dintre cele mai mari companii la nivel internațional din domeniile financiar-bancar, asigurări, telecomunicaţii, media, tehnologie și retail. Prin soluţiile sale de Digital Evolution, Agile Transformation şi Automation, Endava îşi ajută clienţii să atingă un nivel mai ridicat de interactivitate, flexibilitate şi eficienţă în activitatea lor.

Endava are peste 4600 de angajați în sediile sale din America de Nord, Europa de Vest și centre de livrare în Romania, Moldova, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Argentina, Uruguay, Venezuela şi Columbia.

Pe lângă investiţiile făcute în consolidarea relaţiilor de lungă durată cu clienţii săi, Endava recunoaşte importanţa de a oferi angajaţilor săi oportunități de carieră.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente