03:07:10 20.04.2024
Stiri

Dodon afirmă că există RISCUL ca „DUȘMANUL nr. 1 al R. Moldova” să fie ROMÂNII: „Unioniştii sunt mai răi decât separatiştii”

Politică 20.03.2018 09:35 Vizualizări4930 Autor: Ziarul National
Dodon afirmă că există RISCUL ca „DUȘMANUL nr. 1 al R. Moldova” să fie ROMÂNII: „Unioniştii sunt mai răi decât separatiştii”


Preşedintele moldovean Igor Dodon a declarat luni că România ar putea deveni „duşmanul numărul unu al R. Moldova”, dacă va continua să susţină mişcarea unionistă de la Chişinău. Declarația a fost făcută într-un interviu acordat pentru Europa Liberă.

„Cred că pericolul numărul unu acum pentru R. Moldova este tot ce fac unioniştii. Şi nu întâmplător sute de oameni mi se adresează: Domnule Dodon, faceţi ceva, scoateţi-ne în stradă. Un mesaj către colegii noştri din România care susţin astfel de iniţiative (n.a. - mişcarea unionistă): Eu vreau ca ei să conştientizeze că, prin susţinerea unor astfel de acţiuni, există riscul major ca duşmanul numărul unu al R. Moldova, al moldovenilor, să fie românii. Eu acum nu glumesc. Prin ceea ce fac ei... De ce se vâră peste noi? La noi peste 70% sunt împotrivă (n.a. - Unirii) şi o să apară o ură asupra tot ce este românesc”, a menționat Dodon.

În opinia șefului statului, Bucureştiul ar susţine „tacit” unionismul, ceea ce ar putea face ca relaţiile dintre R. Moldova şi România să ajungă precum cele dintre Ucraina şi Rusia. Mai mult, el crede că în Parlamentul României s-ar duce o „politică agresivă" pro-unionistă.

Igor Dodon consideră că acest subiect ţine de securitatea naţională şi ar trebui discutat la cel mai înalt nivel.

„Situaţia s-a pierdut de sub control şi consecinţele pot fi foarte grave. Unioniştii sunt mai răi decât separatiştii. Separatiştii încearcă să divizeze o parte din ţară, iar unioniştii vor să o divizeze cu totul", a subliniat acesta.

Menționăm că peste 120 de localităţi din R. Moldova au semnat Declaraţia simbolică de Unire cu România. În acelaşi timp, alte peste o sută de localităţi au semnat declaraţii pro-statalitate şi anti-unire.

La 12 martie, Igor Dodon a publicat pe contul de Facebook câteva fotografii cu panouri publicitare din oraşul Chişinău care afişează sloganul „Unionismul trece, patria rămâne. Moldova are viitor!”", sub semnătura lui Dodon. Administraţia prezidenţială de la Chişinău a precizat că panourile făcute la comanda lui Igor Dodon vor fi amplasate la nivel naţional.

În urma unei şedinţe a Consiliului Suprem de Securitate din R. Moldova, Igor Dodon a anunţat că se va adresa Organizaţiei Naţiunilor Unite şi Consiliului Europei pentru a afla care este poziţia acestor instituţii faţă de „acţiunile de lichidare a statalităţii R. Moldova întreprinse de România”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md