Situația în oraș: Se circulă în „condiții normale de iarnă”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Peste 300 de troleibuze și aproape o sută de autobuze au ieșit la linie în raza municipiului Chișinău în această dimineață. Primăria Chișinău informează că traficul rutier pe străzile municipiului se desfășoară în condiții normale de iarnă.

Pe parcursul nopții, ÎM Regia „Exdrupo” a acționat cu 38 de utilaje la deszăpezirea străzilor și a împrăștiat 533 de tone de material antiderapant și 47 de tone de sare. S-a intervenit pe arterele principale, pe cele secundare pe unde circulă transportul public și căile de acces către localitățile suburbane. Au fost curățate și zonele adiacente instituțiilor publice – școli, grădinițe și spitale.

Regia locativ-comunală a intervenit cu 37 de utilaje la curățarea trotuarelor și intrările în curțile blocurilor de locuințe. La moment, la nivelul orașului circa 500 de muncitori curăță stațiile de așteptare a transportului public și trecerile pietonale.

În context, Primăria solicită persoanelor fizice și agenților economici să-și curețe zăpada de pe trotuarele aferente imobilelor pe care le dețin sau le administrează pentru a evita formarea ghețușului, conform obligațiilor legale ce le revin.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...