/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Jurnalistul român Andrei Gheorghe a murit. Cauza morții: stop cardio-respirator

19 martie 2018, ora 23:55

Andrei Gheorghe a murit din cauza unui stop cardio-respirator, au constatat legiştii prezenţi luni seară la locuinţa acestuia, conform unor surse judiciare. Conform surselor citate, moartea jurnalistului a avut loc în urmă cu aproximativ 12 ore.

Una din ultimele iesiri publice ale lui Andrei Ghoerghe a fost o rabufnire dura la adresa medicului de la Iasi, care anuntase ca nu-i va trata pe protestatarii din Piata Victoriei! “O tata electrocutata!” Reactia medicului iesean Razvan Constantinescu, fost director al Institutului de Gastroenterologie si Hepatologie Iasi, la adresa celor care au protestat in Piata Victoriei, l-a enervat la culme pe Andrei Gheorghe. Dupa ce a citit mesajul medicului, Andrei Gheorghe si-a iesit din pepeni si a postat un mesaj extrem de dur la adresa acestuia. “Individul merita vizitat, scriitor, umanist luminat, polemist ridicol, o tata electrocutata”, este mesajul postat pe contul lui de Facebook.

Date biografice si repere

Andrei Gheorghe (n. 14 ianuarie 1962, Lipetk, Rusia – d. 19 martie [2018]) a fost un prezentator si realizator de emisiuni radio si televiziune din Romania, realizator de filme documentare, de scurt si lung metraj. Tatal lui, originar din Romania, a studiat la scoala de aviatie din Lipetk, Rusia, iar mama sa rusoaica fiind, era chiar fiica comandantului scolii de aviatie. Andrei a absolvit Facultatea de Limbi si Literaturi Straine (sectia rusa-engleza), Universitatea din Bucuresti, potrivit Wikipedia.

Intre 1991 si 1993 a fost reporter special la Radio Constanta si a realizat mai multe emisiuni la posturile Radio Sky Constanta (1993- 1996; “Videomania”, “Vineri 13″). Pro FM Bucuresti (1996-2002;”Midnight Killer” “13-14”), si “Lantul Slabiciunilor” la Pro TV.

In 2002 si 2003 realizeaza la Antena 1 emisiunea “Gheorghe” si reia emisiunea “13-14 cu Andrei”, mai intai la Radio 21, si apoi in perioada 2005-2006, la Radio Total. A avut un rol secundar in filmele “Amen” al lui Costa Gavras, Tinerete fara tinerete al lui Francis Ford Coppola (film aflat in faza de preproductie) si a colaborat cu Parazitii pentru albumul Irefutabil.

In 2004 este consilier media si realizator de emisiuni (“Politica, frate!” si “Am o stire pentru tine!”) la Realitatea TV. A scris la “Academia Catavencu” si in ghidul “24-FUN”. In afara de realizarea de emisiuni radio si TV, a detinut functii de conducere la posturile unde a lucrat: director general al Radio Sky Constanta si Pro FM Bucuresti, director de programe al trustului Media Pro, consilier in probleme de marketing la Antena 1 Bucuresti. In 2006 in colectia “Ego Publicistica” de la Polirom a aparut volumul “Midnight Killer – Banalitatea s-a nascut la oras”, insotit de un CD audio.

Una din cele mai celebre emisiuni ale lui Andrei Gheorghe care s-a viralizat rapid a foste emisiunea in care Emil Boc cade de pe estrada in platou

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram