Jurnalistul Andrei Gheorghe, realizator de radio şi televiziune, găsit mort în propria locuință. Avea 56 de ani

Jurnalistul Andrei Gheorghe, realizator de radio şi televiziune, a murit, luni seara, la vârsta de 56 de ani. Jurnalistul a fost găsit decedat în baia locuinţei sale din Voluntari.

Decesul a fost constatat oficial în urma unui apel la 112, primit după ora 22, cauza fiind un stop cardio-respirator. Conform unor surse medicale, decesul s-a produs cu 12 ore înaintea constatării sale oficiale.

Copiii acestuia au fost cei care l-au identificat. Aceștia au spus că fostul realizator nu suferea de nicio afecțiune.

Raed Arafat a declarat, pentru Libertatea, că la locuința lui Andrei Gheorghe a mers un echipaj SMURD, dar acesta a fost găsit decedat.

Din primele cercetări, se pare că în momentul decesului Andrei Gheorghe era singur în locuință. Autoritățile au precizat că ușa locuinței nu a fost forțată, iar pe trupul acestuia nu erau semne de violență.

Andrei Gheorghe s-a născut la 14 ianuarie 1962, la Lipeţk, în Rusia. Tatăl lui, originar din România, a studiat la şcoala de aviaţie din Lipeţk, Rusia, iar mama sa rusoaică fiind, era chiar fiica comandantului şcolii de aviaţie. Andrei Gheorghe a absolvit Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, secţia rusă-engleză.

A devenit cunoscut la emisiunea de radio 13-13, realizată la Pro FM Bucureşti (1996-2002). La postul PRO TV a moderat şi emisiunea “Lanţul Slăbiciunilor”.

În 2002 şi 2003, Andrei Gheorghe a realizat la Antena 1 emisiunea “Gheorghe”, după care a avut emisiuni la Radio 21 şi la Radio Total.

A avut un rol secundar în filmele “Amen” al lui Costa Gavras, “Tinereţe fără tinereţe” al lui Francis Ford Coppola şi a colaborat cu “Paraziţii” pentru albumul “Irefutabil”.

În 2004 a devenit consilier media şi realizator de emisiuni – “Politică, frate!” şi “Am o ştire pentru tine!” la Realitatea TV, post cu care şi-a încheiat colaborarea la jumătatea lui 2009, când a plecat la Kanal D.

Andrei Gheorghe a fost şi prezentator al emisiunii “Rătăciţi în Panama”, difuzată de Kanal D.

El a fost şi consilier al ministrului Finanţelor, Sebastian Vlădescu, responsabil cu coordonarea Departamentului de Comunicare.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.