Ea, dar şi colegi săi de la CSJ Ion Guzun, Iurie Diaconu, Nadejda Toma şi Luiza Gafton s-ar putea alege cu „Diploma de onoare a Consiliului Superior al Magistraturii”.

Potrivit regulamentului CSM, diploma de onoare înseamnă „evidenţierea şi recunoaşterea publică a măiestriei judecătorului, o măsură de încurajare în creşterea profesionalismului şi autorităţii corpului judecătoresc, o stimulare morală şi materială a muncii judecătorului”.

Cu titlul de „Veteran al sistemului judiciar”, care, potrivit oficialilor, „întruchipează o recunoaştere publică a devotamentului faţă de sistemul judiciar”, s-ar putea alege Lidia Bulgac şi Anatolie Minciuna, ambii de la Curtea de Apel Chişinău, Vera Toma, de la Curtea de Apel Bălţi, Maria Iftodi şi Lucia Danilişin, de la Judecătoria Edineţ, dar şi preşedintele Judecătoriei Hânceşti, Mihai Macar, care este propus şi pentru acordarea „Diplomei de onoare a CSM”.

Potrivit regulamentului, titlul onorific „Veteran al sistemului judiciar” se acordă judecătorului care are o vechime în funcţie de peste 25 de ani şi a manifestat un comportament ireproşabil pe parcursul activităţii.