/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Noua ministră a Justiției, prezentată colectivului: „Se spune că nu intri de două ori în aceeași apă”

missing
19 martie 2018, ora 17:27

Revenirea la ministerul Justiției este un fel de revenire acasă. Deși se spune că nu intri de două ori în aceeași apă, cred că totuși nu este aceeași apă, dar pietrele sau pilonii în ministerul Justiției sunt sigură că s-au păstrat”, a declarat Ifodi.

Ministra a mai spus că va continua eforturile Guvernului pentru implementarea direcțiilor strategice anunțate de Filip în reforma justiției. „O parte din proiecte sunt deja elaborate, toate vor fi consultate cu societatea civilă. Vom depune eforturi ca proiectele să fie promovate în spiritul celei mai înalte democrații”, a declarat Victoria Iftodi.

Victoria Iftodi a fost numită în funcția de ministru al Justiției, după ce ex-ministrul Justiției, Alexandru Tănase și-a dat demisia după ce în presă a apărut o înregistrare audio dintre Tănase și controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, care a fost condamnat în trei dosare.

Iftodi revine în fruntea Ministerului Justiției după ce a deținut anterior această funcție, în perioada 2004 – 2006. Ea și-a început cariera fiind notar public, iar în anii 1994-1996 a activat în Direcţia notariat şi avocatură a Ministerului Justiției. Începând cu anul 2003, a deținut postul de viceministru și apoi ministru al Justiției. În decembrie 2016, a fost numită reprezentanta Guvernului în Consiliul de Integritate al Autorității Naționale de Integritate (ANI), iar în perioada 2017-2018 a fost judecătoare a Curții Constituționale din Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram