/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

/VIDEO/ Putin, reales cu un scor zdrobitor. 55 de milioane de ruși au votat pentru actualul liderul de la Kremlin

missing
19 martie 2018, ora 18:12

Cu un rezultat de peste 76% din voturi, Vladimir Putin a fost întâmpinat cu urale ieri seara, în Piața Roșie de la Moscova, unde a ținut un discurs.

„Cu siguranță vom avea succes. Da?
– Da!
– Mulțumesc mult. Împreună ne vom apuca de lucrul măreț în numele Rusiei!”

Pe locul doi s-a clasat candidatul comunist, Pavel Grudinin, cu aproape 12% din voturi, fiind urmat de naționalistul Vladimir Jirinovsky, cu 6%. Pentru Ksenia Sobchak au votat aproape 2% din alegători. Vladimir Putin a înregistrat două recorduri pentru alegerile prezidențiale din Rusia – cel mai mare procent din voturile exprimate, dar și, cantitativ, a acumulat cele mai multe voturi – 55 de milioane. Totuși, în cadrul unei conferințe de presă, Putin a dat de înțeles că acesta ar fi al patrulea și ultimul său mandat, de 6 ani.

„Ceea ce spuneți îmi pare un pic ridicol. Să calculăm… iese că până la 100 de ani trebuie să stau aici? Nu.”

Opoziția a denunțat mai multe încălcări ale procesului electoral, iar pe internet au apărut mai multe filmulețe video cu diverse abateri înregistrate la secțiile de votare. Angajații au fost surprinși aruncând, pe ascuns, buletine de vot în urne.

„- Pot să vă întreb de ce v-ați fotografiat?
– Pur și simplu, să raportăm că am votat.”

Duminică, au stat la coadă și rușii din Moldova, ca să-și voteze liderul favorit. Majoritatea au spus deschis că și-au dat votul pentru Putin.

„Doar pentru Putin, fiindcă el știe deja tot.”

„Victoria lui Putin. Întrebări nu-s.”

„Schimbări spre bine. Ne mândrim că suntem cetățeni ai Federației Ruse. E patria noastră.”

„Contează să nu fie mai rău”

Pe teritoriul Republicii Moldova au fost deschise 27 de secții de votare – câte una la Bălți, în capitală și la Comrat. Alte 24 au fost deschise în stânga Nistrului, fără acordul autorităților constituționale. Într-un comunicat, Asociația „Promo-Lex” menționează că Rusia a încălcat cutumele diplomatice, confirmând o dată în plus că deține controlul de facto asupra administrației de la Tiraspol.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram