/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Ciocana este murdară și plină de gherete. Silvia Radu: Le-am dat pretorilor o ultimă doză de încredere

missing
19 martie 2018, ora 17:03

„Doamna Bostan și domnul vice-pretor au fost demiși pentru faptul că atitudinea și nepăsarea, care au demonstrat-o în funcția pe care au avut-o a întrecut orice limită”, susține Silvia Radu, primarul interimar la municipiului Chișinău.

Radu a declarat că, aflându-se într-o inspecție în sectorul Ciocana, în cadrul campaniei de salubrizare de primăvară, a depistat mai multe zone murdare și gunoiști neautorizate. Aceasta s-a referit și la strada Igor Vieru, unde sunt situate mai multe gherete nefuncționale.

„Când am întrebat-o pe doamna pretor când expiră licențele și dacă cunoaște proprietarii acestor gherete, dumneaei mi-a explicat că nu cunoaște în detaliu, că trebuie să vadă. Eu cred că pretorul trebuie să cunoască practic toți agenții economici din sector – în față”, menționează Silvia Radu.

Contactă de TV8, Galina Bostan a refuzat să comenteze dispoziția de eliberarea sa din funcție. Primărița capitalei a declarat că aceeași soartă îi paște și pe ceilalți pretori.

„Categoric, le-am zis astăzi, sper că aceasta este ultima doză de încredere pe care le-o ofer, ca să demonstreze că sunt capabili să-și facă munca, vom merge sector după sector, așa cum ne-am planificat”, a subliniat Radu.

Dispozițiile de concediere au fost emise pe 15 martie. Galina Bostan a ocupat funcția de pretor al sectorului Ciocana din 2007, în timp ce vicepretorul Anatol Portnoi a deținut această postură din 1999.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram