01:31:56 20.04.2024
Stiri

FOTO // Primarii unioniști din R. Moldova, consultări politice cu partidele de la București

Știri 19.03.2018 16:00 Vizualizări1949 Autor: Ziarul National
FOTO // Primarii unioniști din R. Moldova, consultări politice cu partidele de la București Acțiunea 2012


O sută de reprezentanți ai administrației locale din Republica Moldova care au semnat declarațiile de Unire cu România au început duminică seria de consultări cu partidele politice de la București pe tema soluției pentru Republica Moldova.

În cadrul întâlnirilor avute cu liderii politici de la București, primarii din stânga Prutului au discutat despre conjugarea eforturilor din partea tuturor formațiunilor politice pentru realizarea unității naționale, crearea unui spațiu mediatic și cultural comun, crearea spațiului economic comun, urgentarea interconectării celor două sisteme energetice, ajustarea reglementărilor raionale şi locale din Republica Moldova cu reglementările judeţene şi locale din România etc.



Un comunicat de presă al Platformei „Acțiunea 2012” anunță că toți liderii politici de la București au fost invitați să participe pe 25 martie, la Marea Adunare Centenară de la Chișinău, care va avea loc în Piața Marii Adunări Naționale, de la ora 12:00, în contextul Centenarului Unirii Basarabiei cu România.

Noi suntem cei care am spus de la bun început că unica soluție pe care o vedem astăzi este Unirea cu România. Vrem să trăim mai bine într-o țară comună. Geopolitica este geopolitică, dar realitățile arată că suntem același popor, avem aceleași tradiții și trebuie să fim uniți pentru că am fost și suntem un neam”, a declarat Ion Rabacu, primarul comunei Negurenii Vechi, raionul Ungheni.

Nu ne dorim jumătăți de măsură din partea partidelor politice din România, ne dorim asumarea din partea acestora și mai ales din partea liderilor acestora a unei poziții clare față de subiectul Unirii”, a spus George Simion, președintele „Acțiunii 2012”, organizație cuprinsă în Alianța pentru Centenar.



Faceți un act de mare curaj și de mare patriotism în niște condiții politice care nu sunt cele mai favorabile. Cred în demersul dumneavoastră și cred în ideea Unirii. Uniți putem fi mai puternici, uniți poate fiecare dintre noi să aibă un destin mai bun, uniți putem să construim o Românie așa cum n-a fost niciodată. Oricând românii din Basarabia vor decide Unirea, România îi va sta cu brațele deschise”, a precizat Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal.

La nivelul Uniunii Salvați România (USR) am creat un grup de lucru format din 5-6 senatori și deputați exact pe tematica Republicii Moldova, tocmai pentru a continua să identificăm acele punți de colaborare prin care să găsim modalități inclusiv legislative prin care să accentuăm această apropiere”, a menționat Dan Barna, președintele USR.

Menționăm că, săptămâna trecută, la Iași a fost constituită Liga Aleșilor Locali din Republica Moldova și România, din care fac parte și primarii și consilierii din stânga Prutului care au votat declarațiile de Unire. Secretariatul Ligii este asigurat de Alianța pentru Centenar.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md