Silvia Radu a cerut ca tomberoanele de pe străzile Chișinăului să dispară: „Sunt o lipsă totală de sanitarie”

images_cms-image-000010175

Tomberoanele destinate pentru deșeuri, de pe străzile Chișinăului, ar putea să dispară în următoarele luni. Primara generală interimară, Silvia Radu, a cerut celor de la „Regia Autosalubritate” să revadă conceptul de colectare a deșeurilor în Capitală. Primara susține că recipientele care pot fi văzute pe toate străzile nu arată estetic și reprezintă un pericol pentru sănătate.

„Platourile de colectare a deșeurilor, puse în mijlocul străzii sunt o lipsă totală de sanitarie. Noi acasă avem coșul de gunoi ascuns în dulap. În oraș e ca și cum am scoate acest coș și l-am pune în mijlocul casei”, a declarat Silvia Radu, scrie AGORA.

Primarul general interimar le-a sugerat responsabililor de la „Autosalubritate” să revadă conceptul de colectare a deșeurilor:

„Faceți așa ca să vă fie comod să-l  luați, oamenilor să le fie comod să-l ducă.  Dar să se respecte sanitaria. Nu e normal să punem tomberoane la fiecare pas. Nu știu a cui fost ideea să  punem pe marginea drumului aceste tomberoane oribile”.

Potrivit Silviei Radu, funcționarii de la „Autosalubritate” au la dispoziție cel mult două luni pentru a venit cu un nou concept de colectare a deșeurilor.

Șeful Regiei Autosalubritate, Eugeniu Axentiev a declarat că pentru crearea unui noi concept de depozitare a deșeurilor este nevoie ca cele 573 de platforme din oraș să fie inspectate.

„Ele au fost aruncate haotic, nu a fost luată în calcul părerea celor de la salubritate. Nu arată european. Conform legii, ele trebuie să fie amplasate în interiorul blocului. O să ne străduim să pregătim conceptul într-o lună de zile”, a precizat Axentiev.

Fostul ministru al mediului, Valeriu Munteanu, a comentat într-o postare pe Facebook această solicitare a primarei interimare. Acesta a menționat că această decizie este o catastrofă.

„Asta este o catastrofă, să se revină din nou la amplasarea tomberoanelor în interiorul blocurilor de locuit, pentru că este o mizerie totală, apar microbi, miros și mai ales guzgani, dar de unde să știe doamna milionar aceste probleme”, a scris Muneatnu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente