Cinematograful din Cahul va fi demolat. În locul acestuia va fi construit un centru comercial

5eb967015d8e89de779d0925457148c8c5cbfa59-800×450

Astăzi, 19 martie, a fost luată decizia de a permite demolarea clădirii cinematografului Cahul și proiectarea și construcția, pe locul acestuia, unui centru comercial cu spații de odihnă și agrement.

Decizia a fost adoptată cu votul a 16 consilieri municipali din cei 22 prezenți la ședința de astăzi, 19 martie. Aceasta este a doua tentativă de a aproba acest proiect de decizie, prima a eșuat la ședința din 15 martie când voturile s-au împărțit, scrie ziuadeazi.md.

Astfel, potrivit reprezentanților întreprinderii care de ține clădirea, urmează să fie investiți circa 27 milioane de lei în noul edificiu care va reprezenta o clădire cu 2 etaje, primul fiind ocupat de un super market iar la al doilea fiind amenajate spații de odihnă și agrement.

Totodată, pe 15 martie, în cadrul dezbaterii proiectului de decizie, reprezentanții agentului economic au declarat că pot începe lucrările în cel mai scurt timp astfel ca de Hram, orașul Cahul să primească un astfel de cadou.

Reamintim că, problema cinematografului Cahul este demult discutată, clădirea cinematografului aflându-se într-o stare deplorabilă. La data de 23 februarie, în cadrul ședinței Consiliului Urbanistic municipal a fost discutată proiectarea și construcția imobilului comercial și demolarea clădirii fostului cinematograf „Patria” din centrul orașului. Atunci, primarul de Cahul menționase că locuitorii orașului au de ales dintre „o clădire care se dărâma sau să construim ceva frumos.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente