/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/FOTO/ Cum va arăta skatepark-ul din „Valea Trandafirilor”. Cât ar putea costa implementarea unui asemenea proiect

19 martie 2018, ora 12:11

Conceptul de amenajare a complexului sportiv, care include în sine un teren de skatepark și mai multe terenuri sportive, a fost prezentat de către consilierul municipal Adrian Culai. „În ultimii anii s-a investit doar într-un singur parc din Chișinău – Valea Morilor, iar restul parcurilor s-au lăsat în voia sorții. În contextul investițiilor care se fac în Valea Trandafirilor, cel cu iluminatul public, amenajarea trotuarelor și a pistelor pentru bicicliști, consider oportun ridicarea acestui complex sportiv ce va aduce un impact pozitiv pentru oamenii care duc un mod sănătos de viață, dar și dezvoltarea spațiilor verzi din Chișinău”, a menționat consilierul municipal.

Skateparkul ar urma să fie amenajat în acest an. „Suntem bucuroși ca în sfârșit autoritățile înțeleg de importanța acestor spații publice și considerăm că acest sport crește pe zi ce trece. La moment, sunt înregistrați circa opt mii de sportivi. De menționat că din 2020 acest sport va deveni unul olimpic. Suntem mulți, dar nu avem condiții pentru practicarea acestui sport. Oriunde nu ne-am duce, în stradă sau în curțile blocurilor, suntem alungați de paznici sau de poliție. Totodată, în stradă nu avem nicio siguranță practicând acest sport. Un asemenea parc ne-ar ajuta la atingerea unor performanțe și participarea la concursurile internaționale”, susține Dorin Lupaşcu, co-fondator AO Clubul sportiv „Skateboarding”.

Implementarea unui asemenea proiect ar putea costa 55 de mii de euro, însă bugetul primăriei nu prevede asemenea cheltuieli. Silvia Radu i-a îndemnat pe inițiatorii proiectului să caute surse financiare externe, fiindcă municipalitatea nu a prevăzut bani pentru un asemenea proiect în acest an. „Este un proiect frumos. Veți avea suportul Primăriei, dar trebuie doar să acoperiți bugetul implementării acestui proiect din surse externe. Vrem să vă asigurăm că veți avea tot suportul necesar din partea primăriei”, a punctat Silvia Radu.

Reamintim că, pentru 2018, municipalitatea și-a propus să repare opt pasaje subterane; să ilumineze mai multe străzi și să reamenajeze Parcul „Valea Trandafirilor”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram