Descinderi în Ocnița. Mai multe acte cu semne vădite de falsificare și tehnică de calcul, ridicate de oamenii legii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mai multe acte cu semne vădite de falsificare și tehnică de calcul, în care erau păstrate alte documente contrafăcute, au fost ridicate la sfârșitul săptămânii trecute în rezultatul unor percheziții domiciliare în orașul Otaci și satul Vălcineț, raionul Ocnița. Descinderile au avut loc în cadrul examinării cauzei penale, pornită pe existența unei bănuieli rezonabile privind confecționarea, deținerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale false, care acordă drepturi sau eliberează de obligații, săvârșite referitor la un document de importanță deosebită.

La domiciliul unui figurant în cauza penală, inclusiv și în gheretele de asigurări din apropierea punctelor de trecere, deținut de acesta, s-au depistat mai multe stick-uri de memorie în care erau păstrate procuri pentru autovehicule perfectate ilegal, calculatoare de masă și laptopuri – folosite la confecționarea documentelor false, foi A4 pe care erau aplicate ștampile, 6 procuri pentru vehicule și 5 asigurări auto Carte Verde, toate „emise” de autoritățile lituaniene și cu semne clare de falsificare.

Documentele și tehnica de calcul au fost ridicate și depozitate la sediul Direcției regionale NORD, până la elucidarea circumstanțelor.

În continuare, polițiștii de frontieră documentează cazul sub toate aspectele legale. Persoana vizată, un moldovean de 23 de ani, este cercetată în stare de libertate. Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoarea până la 5 ani.

Perchezițiile au fost desfășurate de polițiștii de frontieră ai Direcției regionale NORD, sub conducerea Procuraturii Ocniţa.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...