/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/FOTO/ Starea drumurilor din țară: Se circulă cu dificultate, iar pe unele trasee este ghețuș

missing
19 martie 2018, ora 10:27

În municipiul Chișinău la dirijarea transportului sunt implicate 26 auto-patrule cu 52 angajați. De asemenea, pe traseele naționale activează 51 patrule-auto și 128 ofițeri de patrulare întru fluidizarea traficului rutier și neadmiterea unor incidente neplăcute.

La lucrările de curățare și împrăștiere a materialului antiderapant pe partea carosabilă, din cadrul Administrației de Stat a Drumurilor, sunt implicate circa 320 de unități de utilaje speciale și peste 360 de persoane. Până acum au fost împrăștiate aproximativ 3100 tone de material antiderapant.

Deoarece carosabilul este ușor alunecos fiind acoperit cu strat subțire de zăpadă și gheață, Inspectoratul Național de Patrulare recomandă șoferilor:
– să mențineți o distanță mai mare între mașina pe care o conduceți şi cea din față;
– nu conduceți cu viteză excesivă;
– nu porniți la drum dacă nu aveți automobilul echipat cu pneuri de iarnă;
– evitați acționarea bruscă de direcție și a sistemului de frânare a autovehiculului;
– în zilele cu ninsori, temperaturi scăzute, fiți mai atenți la pietoni.

Timp de 24 de ore pe teritoriul țării au avut loc 4 accidente rutiere grave, nicio persoană decedată și 5 traumatizate și 60 ușoare.

Potrivit meteorologilor, se menține codul galben de lapoviță, ninsori și vânt puternic. În aceste condiții, Ministerul Economiei și Infrastructurii recomandă conducătorilor auto, în special celor de curse regulate de transport rutier interraional și internațional, să se deplaseze cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor, să păstreze o distanță mai mare între automobile, astfel încât să reușească manevra de frânare și să fie atenți la indicatoarele rutiere.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram