Viceprimarul Codreanu: Cetățenilor le pasă de Chișinău – au fost depuse 71 propuneri de proiecte pentru Bugetul Civil

La Primăria capitalei au fost depuse 71 propuneri de proiecte  din partea cetățenilor mun. Chișinău pentru Bugetul Civil, care în acest an a fost majorat la cifra de 3 milioane lei. Un apel de participare a fost lansat pe 15 februarie de către viceprimarul Ruslan Codreanu.

Majoritate proiectelor depuse țin de amenajarea terenurilor de joacă pentru copii, amenajarea terenurilor de sport, amenajarea unor scuaruri, mese de șah în aer liber, iluminarea clădirilor istorice, reabilitarea parcurilor, colectarea selectivă a deșeurilor, extinderea fondului forestier, proiecte artistice și sculpturale, protecția animalelor de companie fără stăpân, etc.

“Vreau să mulțumesc tuturor grupurilor de inițiativă pentru efortul depus pentru a avea împreună un oraș modern și confortabil. Am apelat și în acest an la chișinăuieni pentru ca împreună să facem orașul nostru mai frumos. Mă bucură faptul că cetățenii îmbrățișează tot mai mult ideea bugetării participative. Or, anume acesta a fost scopul inițial: să deschidem Primăria Chișinău spre necesitățile locuitorilor din fiecare sector, ogradă, bloc”, a  declarat viceprimarul Ruslan Codreanu.

Viceprimarul a mai spus că bugetarea civilă este un proiect pe care îl supervizează personal și în raport cu care are mari speranțe.

“Faptul că în acest an au fost depuse cu 35% mai multe proiecte decât în anul precedent, demonstrează că avem cetățeni cărora le pasă de orașul nostru”, a adăugat viceprimarul.

Conform Regulamentului Bugetării civile Chișinău urmează ca proiectele să fie evaluate până pe 30 aprilie de Comisia de Evaluare, după care va urma procedura de vot care va dura până pe data de 21 mai. Acele proiecte care vor acumula cele mai multe voturi vor fi implementate ulterior de Primărie în municipiul Chișinău.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.