Patru membri ai unui grup criminal organizat, condamnați pentru traficarea tinerelor pentru a se prostitua în Spania

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Patru membri ai unui grup criminal organizat au fost, recent, recunoscuți vinovați de comiterea traficului de ființe umane, traficului de copii și proxenetism. Astfel, liderul grupării criminale a fost condamnat la 18 ani de detenție, iar complicii acestuia – la câte 5 ani de închisoare, cu suspendare.

Procuratura Generală a demonstrat că, în perioada anilor 2014-2015, capul grupării, care este cetățean român, aflându-se pe teritoriul Republicii Moldova, României și Spaniei, urmărind scopul tragerii de foloase de pe urma practicării prostituției, a creat un grup criminal organizat. Schema după care acționau membrii grupării era următoarea: identificau tinere cu o stare materială precară, le perfectau actele, le transportau în Spania, unde le înlesneau practicarea prostituției în câteva cluburi de noapte.

Astfel, în acest interval de timp, prin înșelăciune și abuz de poziție de vulnerabilitate, inculpații au recrutat opt tinere din Republica Moldova, printre care și o minoră, cărora le-au procurat bilete la cursa aeriană Chișinău – Barcelona, după care le-au adăpostit și forțat să se prostitueze timp de 3 luni, în cluburile de noapte din orașele Tarragona și Salou din Spania.

Procurorii au pus sechestru pe imobilul și automobilul utilizat de inculpați la comiterea crimelor, în vederea confiscării acestora, însă instanța a întors imobilul în proprietatea acestora, anulând sechestrul dispus de procurori.

Procurorii au contestat sentința, fiind nemulțumiți de recalificarea faptelor a doi dintre inculpați din „trafic de ființe umane” în „proxenetism” – articol care prevede o pedeapsă mai blândă. Concomitent, procurorii insistă și pe confiscarea imobilului utilizat de inculpați la comiterea infracțiunilor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...