04:29:20 20.04.2024
Stiri

Antrenamentul de NOUĂ minute pentru un abdomen plat. Ce exerciții trebuie să faci?

Știri 19.03.2018 08:01 Vizualizări3470 Autor: Ziarul National
Antrenamentul de NOUĂ minute pentru un abdomen plat. Ce exerciții trebuie să faci? sursa: eva.ro


Toate femeile visează să aibă un abdomen plat și tonifiat, însă nu este deloc ușor să te ții de un program riguros de abdomene. Descoperă antrenamentul de nouă minute care sculptează talia!

Ca să-ți conturezi abdomenul trebuie să lucrezi musculatura, însă probabil că ai constatat deja că numai făcând acest lucru nu scapi de grăsimea abdominală. Prin urmare, mai este nevoie să ai grijă și la alimentație, astfel încât să consumi zilnic mai puține calorii.

Alimentația echilibrată în combinație cu antrenamentele care vizează zona abdominală vor da rezultatele pe care le aștepți.

Ca să știi exact ce exerciții te pot ajuta să scapi de burtă și să ai un abdomen plat, iată un set pe care te poți baza. Trebuie să-l respecți în ordinea dată și să faci exercițiile de trei ori pe săptămână, de preferat dimineața.

Exercițiul nr. 1

Acest exercițiu trebuie efectuat dimineața, înainte de a lua micul dejun.

Din stând culcat pe saltea, picioarele îndoite, mâinile pe lângă corp inspiră adânc și expiră pe gură, încercând să dai afară tot aerul din plămâni și presând abdomenul către coloana vertebrală. Menține această poziție timp de 15 secunde, după care relaxează musculatura abdominală.

Repetă de 3-5 ori exercițiul. Nu este indicat persoanelor care suferă de astm, boli de inimă și hernie de disc.

Exercițiul nr. 2

Începe cu picioarele ușor depărtate la nivelul șoldurilor și apleacă trunchiul în față, ducând noada în sus și menținând coloana dreaptă. Încordează picioarele, astfel încât să simți că rotulele de la genunchi se ridică. Menține postura câteva respirații și repetă de 15-20 de ori.

Exercițiul este util în special persoanelor cu dureri în zona lombară, dureri cronice de cap și presiune intracraniană crescută.

Exercițiul nr. 3

Din poziția stând culcat pe saltea, picioarele îndoite, tălpile pe saltea și degetele intercalate la ceafă se ridică puțin trunchiul și se revine în postura inițială. Secretul acestui exercițiu este să-l execuți cu rapiditate din abdomen, nicidecum ajutându-te cu brațele și bruscând capul. Mușchii trebuie să rămână încordați pe toată durata antrenamentului.

Se efectuează trei seturi de câte 15 repetări. Nu este un exercițiu recomandat pentru cei care suferă de gastrită, reumatism sau afecțiuni biliare. De asemenea, trebuie efectuat cu grijă de persoanele care au probleme respiratorii sau cu inima.

Exercițiul nr. 4

Din poziția culcat pe burtă se pun antebrațele pe saltea având grijă să ai coatele în linie dreaptă cu umerii. Încordează abdomenul, fesierii și picioarele și menține planșa 30 de secunde.

Repetă de 2-3 ori exercițiul, menținând de fiecare dată câte 30 de secunde. Poți să faci mai multe variante, astfel că primul set să fie pe antebrațe, al doilea pe palme și al treilea să fie planșa laterală.

Nu este un exercițiu recomandat persoanelor care au avut recent o operație de cezariană sau alte intervenții chirurgicale. De asemenea, cei care au probleme cu tendoanele, inflamații ale organelor interne sau probleme cu vasele de sânge ar fi bine să evite acest exercițiu.

Exercițiul nr. 5

Picioarele mai depărtate de linia umerilor, mâinile pe lângă corp, inspiră și expiră adânc ducând buricul către coloana vertebrală. Ridică brațul drept, îndoaie la 90 de grade genunchiul drept, în timp ce piciorul stâng este întins și încordat. Îndoaie puțin trunchiul către dreapta și menține postura timp de opt secunde. Ai grijă să nu te apleci în față sau în spate, ci pe laterală.

Repetă de 2-3 ori pentru fiecare parte.

Sursa: eva.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md