icon

Premierul Pavel Filip solicită o comunicare permanentă dintre serviciile specializate și autoritățile locale pentru prevenirea situațiilor de criză

18-03-2018 13:56
1,083

Prim-ministrul Pavel Filip a convocat astăzi şedinţa Comisiei pentru Situații Excepționale, în legătură cu starea nefavorabilă a vremii. În cadrul acesteia a fost analizată situația actuală privind practicabilitatea drumurilor din țară, asigurarea aprovizionării tuturor localităților cu energie electrică și măsurile în vederea prevenirii situațiilor de criză.

 

Potrivit ultimelor informații, toate traseele din țară sunt practicabile, pe anumite porțiuni condițiile de circulație fiind mai anevoioase din cauza poleiului și zăpezii. Cea mai dificilă situație s-a creat pe trei porțiuni de drumuri - Chișinău-Ungheni, Bălți-Fălești-Sculeni și Edineț-Otaci. Pe aceste sectoare lucrează echipele mobile de tracțiune, fiind tractate peste zece camioane.

 

Serviciile specializate activează în regim nonstop, în prezent sunt antrenate peste 250 de unități de tehnică specială și distribuite 1550 de tone de material antiderapant.

 

Totodată, cinci localități din trei raioane și UTA Găgăuzia sunt deconectate de la energia electrică, echipele speciale de intervenție lucrând pentru remedierea situației.

 

Premierul Pavel Filip a accentuat că în condițiile actuale este esențială o comunicare și o interacțiune permanentă între serviciile specializate și  autoritățile locale. „Este foarte important ca de aici, din centru, să avem legătura cu autoritățile locale și să intervenim acolo unde forțele locale nu sunt suficiente pentru a face față acestor intemperii”, a subliniat prim-ministrul.

 

Pavel Filip a cerut să fie asigurată informarea permanentă a cetățenilor, în special, în ceea ce privește starea drumurilor și să fie suplinit numărul de echipaje de poliție pe traseele din țară, astfel încât să se poate interveni cât mai rapid în caz de necesitate. De asemenea, companiilor responsabile de aprovizionarea cu energie electrică le-a fost solicitată o reacție promptă pentru reconectarea localităților la curentul electric. Pe viitor ANRE urmează să analizeze posibilitățile de sporire a capacităților de intervenție a acestora în astfel de cazuri.

 

Cetăţenii aflaţi în dificultate din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile pot apela la serviciile de urgenţă 901, 902 și 903.

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30