Drumarii din Capitală vor interveni după miezul nopții să deszăpezească străzile. Silvia Radu: „Prioritare sunt căile spre spitale, școli și grădinițe”

29314232_1823188064398038_8976542538391355392_n

Începând cu miezul nopții, drumarii din Capitală vor interveni cu toate autospecialele pentru a deszăpezi străzile. Acest lucru se v-a întâmpla imediat după ce va înceta să ningă. Despre aceasta a anunțat șeful Direcției Transport de la primărie, Adrian Boldurescu, la ședința comandamentului de iarnă, convocată de primara generală interimară Silvia Radu.

Silvia Radu a cerut mobilizare la maximum, de asemenea a cerut ca lucrările de deszăpezire să înceapă de la spitale, școli și grădinițe.

„Știu că este greu, avem utilaje puține, de aceea cer mobilizare la maximum. Începeți cu deszăpezirea cu spitalele, deoarece este o prioritate maximă, apoi urmați cu școlile și grădinițele, după care și celelalte drumuri”, a menționat Radu.

Adrian Boldurescu a menționat că drumarii vor scoate pe străzi 69 de utilaje, de asemenea acesta a spus că au luat 5 utilaje în arendă. Momentan, serviciile municipale dispun de suficient material antiderapant.

„Merg pregătirile pentru lucrările de noapte. Suntem pregătiți și preconizăm de la ora 12.00 până la 7.00 dimineața vom depune maxim efort pentru ca locuitorii Capitalei să se poată deplasa”, a menționat acesta.

Radu a cerut ca lucrările să fie terminate până la 7.00 dimineața. Mai târziu, muncitorii vor curăța zăpada și din curți. Pe timp de noapte acest lucru este mai complicat de realizat din cauza mașinilor parcate în fața blocurilor.

Pe parcursul acestei zile, drumarii din Chișinău au folosit 27 de autospeciale și au împrăștiat peste 480 de tone de material antiderapant. Potrivit poliției, astăzi în Chișinău s-au produs 19 accidente, acestea au fost minore și nimeni nu a avut de suferit.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente