14:54:15 29.03.2024
Stiri

Copiii, vaccinați „ca animalele” la Fundurii Vechi? Comisia de la minister NU a descoperit nicio încălcare

Social 18.03.2018 13:35 Vizualizări1845 Autor: Ziarul National
Copiii, vaccinați „ca animalele” la Fundurii Vechi? Comisia de la minister NU a descoperit nicio încălcare


După ce mama unui copil și-a exprimat, pe o rețea de socializare, revolta vizavi de faptul că micuțul ei a fost vaccinat împreună cu colegii din grupă chiar în grădinița din satul Fundurii Vechi, raionul Glodeni, fără a preveni și părinții, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a format o Comisie care s-a deplasat în localitate pentru a investiga cazul.

Membrii comisiei au stabilit că 20 de copii de la grădiniță, născuți în anul 2011, au fost vaccinați, pe 16 martie curent, contra difteriei, tetanosului şi a poliomielitei, zece dintre care în cabinetul medical al Gimnaziului Fundurii Vechi, nouă - în incinta grădiniţei de copii şi unul în cabinetul de imunizări al Centrului de Sănătate. Un copil nu a fost vaccinat, deoarece la momentul examinării s-au constatat contraindicații.

„Vaccinarea a fost efectuată de către echipa medicului de familie, în componența medicului de familie, asistentei medicale superioare și asistenta medicală responsabilă de imunizări. Vaccinarea s-a efectuat la gimnaziu şi grădiniţă, echipa având cu ea vaccinurile, plasate în frigiderul portativ, consumabile medicale pentru efectuarea vaccinurilor, trusa pentru acordarea primului ajutor medical de urgenţă, completată conform cerințelor în vigoare. Precizăm că, conform Ghidului național de imunizări vaccinarea poate fi efectuată în colectivități, cu respectarea cerințelor pentru imunizare”, se arată într-un comunicat al MSMPS.

Autoritățile dau asigurări că, înainte de vaccinare, copiii au fost examinaţi de către medicul de familie, iar contraindicaţii medicale nu au fost depistate. Și starea copiilor după vaccinare este satisfăcătoare.

„Precizăm că părinţii au fost informaţi privitor la imunizare, fapt confirmat de explicațiile în scris ale părinților, care au fost prezenți la momentul examinării situației. (...) Mama copilului, care a publicat informația pe rețelele de socializare, a refuzat să discute cu medicul de familie și asistenții medicali de familie, dar a acceptat discuția cu membrii comisiei. Comisia a informat despre rezultatele examinării cazului, a examinat copilul, nefiind constatate careva reacții postvaccinale. Mama a rămas satisfăcută de modalitatea de examinare a cazului, promptitudinea de care s-a dat dovadă”, cităm aceeași sursă.

Vedeți mai jos mesajul mamei care s-a arătat consternată de felul în care a fost vaccinat copilul ei:




Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md