11:04:40 28.03.2024
Stiri

Silvia Radu a cerut subdiviziunilor Primăriei să lucreze în mai multe schimburi pentru a CURĂȚA orașul: „Evenimentele meteo extreme vor continua. În Chișinău nu am avut niciun accident și asta pentru că s-a intervenit”

Social 18.03.2018 10:40 Vizualizări1409 Autor: Ziarul National
Silvia Radu a cerut subdiviziunilor Primăriei să lucreze în mai multe schimburi pentru a CURĂȚA orașul: „Evenimentele meteo extreme vor continua. În Chișinău nu am avut niciun accident și asta pentru că s-a intervenit”


Primărița Silvia Radu, care a convocat în această dimineață ședința comandamentului de iarnă, a cerut tuturor subdiviziunilor Primăriei să rămână pe poziții și să înlăture poleiul de pe străzi și trotuarele orașului.

„Evenimentele meteo extreme vor continua. Rămânem la posturi, în teren, acționăm cu mijloacele pe care le avem. S-a lucrat toată noaptea, dar se lucrează și acum. Au fost împrăștiat material antiderapant pe străzile din Chișinău, inclusiv pe cele laterale. Toată noaptea, în acest proces au fost implicate 21 de autospeciale, care au intervenit cu sare și nisip ca să împiedice formarea gheții”, a precizat Silvia Radu.

Acesta a subliniat că până la această oră în capitală nu a avut loc niciun accident rutier și asta pentru că s-a intervenit la timp. „Meteorologii spun că va ninge toată ziua, iar noi trebuie să rămânem concentrați și să intervenim cu autospecialele. Acestea trebuie să meargă în linie și să fie înlăturată zăpada, pentru că altfel se va forma gheață pe trasee. Același lucru e valabil și pentru trotuare”, a mai adăugat aceasta.

Silvia Radu a spus că, dacă va mai fi nevoie, comandamentul de iarnă se va întruni în ședință, dar cel mai bine ar fi ca toate subdiviziunile să-și coordoneze acțiunile. „Sper să nu mai avem asemenea probleme pe viitor și acesta să fie ultimul cojoc al Babei Dochia. Avem prea mult de lucru ca să stăm în ședință”, a conchis sursa citată.

După cum a raportat directorul ÎM Regia „Exdrupo”, Adrian Boldurescu, chiar dacă pe drumuri s-a depus polei, la nivel de municipiu se circulă pe toate străzile, iar întreprinderea a activat pe tot parcursul nopţii. Până acum s-a intervenit pe arterele principale, pe cele secundare pe unde circulă transportul public şi căile de acces către localităţile suburbane. La moment se acţionează cu 21 de utilaje la împrăştierea materialului antiderapant şi cu 12 unităţi de transport la curăţarea străzilor. În dependenţă de condiţiile meteo, ÎM „Exdrupo” poate interveni cu 67 de utilaje.

Regia locativ-comunală a început intervenția de dimineață la curăţarea trotuarelor, intrările în curţile blocurilor de locuinţe și în staţiile de aşteptare a transportului public. La moment se intervine cu 11 unităţi specializate HACO şi 5 tractoare. Pe parcursul zilei numărul utilajelor va fi suplinit. De dimineaţă la curăţatul trotuarelor au fost mobilizaţi 350 de muncitori. Concomitent, ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi” acţionează cu 5 unităţi de transport şi 68 de muncitori la curăţarea căilor de acces din parcuri şi de pe alei.

Primăria precizează că transportul public din Chișinău a ieșit în teren conform programului. Totuși, autoritățile locale îndeamnă orășenii, în special vârstnicii și copiii, să nu iasă afară, dacă nu e vorba de o urgență.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md