Atenție șoferi! Cod galben de ninsori. Ce recomandă Inspectoratul Național de Patrulare

29342252_1485234714937296_4496465794066022400_n

Pentru următoarele zile, Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță cod galben de ninsori pe teritoriul țării. Astfel, pentru prevenirea unor evenimente neplăcute și siguranța cetățenilor, Inspectoratul Național de Patrulare vijne cu mai multe recomandări pentru șoferi.

#să se informeze despre condiţiile meteo şi starea drumurilor;

#să echipeze corespunzător autovehiculul pentru circulația în condiții de iarnă: anvelope specifice sezonului, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, rezervă de combustibil

#să reducă viteza;

#să mărească distanța în mers;

#să curețe farurile şi blocurile de semnalizare şi să folosească corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare.

Totodată, #INP menționează că, pe traseele naționale trebuie respectate și alte reguli specifice: nu se opreşte pe benzile de circulație, obligatoriu se conectează luminile în cazul unei pene sau defecțiuni tehnice și e necesară echiparea cu vestă reflectorizantă. În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ninsorii, folosirea luminilor reduce riscul producerii unor accidente.

De asemenea, polițiștii de patrulare recomandă pietonilor să manifeste maximă prudenţă în trafic și să respecte regulile de circulaţie, să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.

În cazul în care rămâneți blocați de viscol, trageți mașina pe dreapta. Sunați la 902 și anunțați că ați rămas blocat în nămeți, după care așteptați să sosească echipajul de patrulare și cele de intervenție.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente