/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Imunizare cu scandal. O mamă susține că copilul său a fost vaccinat fără acordul său. Reacția celor de la Sănătate

18 martie 2018, ora 07:38

Potrivit concluziilor preliminare, s-a constatat că pe data de 16 martie, conform Calendarului de vaccinare, au fost revaccinați contra difteriei, tetanosului şi a poliomielitei 20 copii, anul naşterii 2011, din ei – 10 în cabinetul medical al Gimnaziului Fundurii Vechi, 9 – în incinta grădiniţei de copii şi unul în cabinetul de imunizări al Centrului de Sănătate. 1 copil nu a fost vaccinat, deoarece la momentul examinării s-au constatat contraindicații (semne catarale).

Vaccinarea a fost efectuată de către echipa medicului de familie, în componența medicului de familie, asistentei medicale superioare și asistenta medicală responsabilă de imunizări. Vaccinarea s-a efectuat la gimnaziu şi grădiniţă, echipa avînd cu ei vaccinurile, plasate în frigiderul portativ, consumabile medicale pentru efectuarea vaccinurilor, trusa pentru acordarea primului ajutor medical de urgenţă, completată conform cerințelor în vigoare. Precizăm că, conform Ghidului național de imunizări vaccinarea poate fi efectuată în colectivități, cu respectarea cerințelor pentru imunizare.

Înainte de vaccinare copiii au fost examinaţi de către medicul de familie, iar contraindicaţii medicale nu au fost depistate. Menționăm că, părinţii au fost informaţi privitor la imunizare, fapt confirmat de explicațiile în scris a părinților, care au fost prezenți la momentul examinării situației.

În cadrul supravegherii postvaccinale de sâmbătă, 17 martie, 16 copii au fost examinaţi de medicul de familie în incinta Centrului de Sănătate unde s-au prezentat cu părinţii iar 3 copii au fost vizitaţi la domiciliu. Starea copiilor este satisfăcătoare, fără reacții postvaccinale. Mama copilului, care a publicat informația pe rețelele de socializare, a refuzat să discute cu medicul de familie și asistenții medicali de familie, dar a acceptat discuția cu membrii comisiei. Comisia a informat despre rezultatele examinării cazului, a examinat copilul, nefiind constatate careva reacții postvaccinale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram