/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Presa din Italia, despre drama copiilor din Republica Moldova cu părinți plecați în străinătate

missing
17 martie 2018, ora 15:31

Jurnaliștii au mers în localitatea Vărvărăuca, raionul Florești, într-o familie în care ambii părinți sunt plecați peste hotare – mama în Italia, tata în Franța. Andreea în vârstă de 9 ani și fratele ei Mihai, în vârstă de 15 ani, locuiesc cu bunica. Chiar dacă au un calcultator, un televizor și condiții mai bune decât ceilalți copii din sat, ei așteaptă cu nerăbdarea venirea părinților.

Mihai și Andreea sunt totuși norocoși pentru că mama lor pleacă în Italia doar pentru trei luni, iar apoi se întoarce în Moldova și stă acasă câteva luni înainte de a pleca din nou să muncească pentru a-și putea întreține familia. Povestea însă este mult mai tristă în alte familii, când părinții pleacă cu anii și nu se mai întorc.

În rândul ţărilor europene Moldova este țara cu cel mai înalt nivel de migrare a populației peste hotare în special în scop de muncă. Cele mai multe femei care pleacă să muncească peste hotare sunt cele din mediul rural, iar peste 2/3 dintre ele au vârsta de 15-44 ani. Migrația este orientată atât spre țările CSI, cât și spre UE, cele mai preferate țări fiind Rusia și Italia, care găzduiesc cumulativ 79% din totalul femeilor migrante (48% Rusia și 31% Italia).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram