Rusia răspunde cu aceeași monedă. Va expulza 23 de diplomați britanici

17 martie 2018, ora 11:09

„Un număr de 23 de membri ai personalului diplomatic al Ambasadei Marii Britanii din Moscova sunt declaraţi persona non grata şi vor fi expulzaţi în decurs de o săptămână”, a anunţat MAE rus, care l-a convocat pe ambasadorul britanic Laurie Bristow.

Moscova a anunţat totodată că pune capăt activităţilor British Council din Rusia. „Având în vedere statutul în afara reglementării al British Council în Rusia, activitatea sa încetează”, a precizat ministerul rus, referindu-se la organismul internaţional britanic pentru relaţii culturale şi educaţie.

Menționăm că, în legătură cu cazul Skripal, Marea Britanie va expulza din țară 23 de diplomați ruși, care au fost identificați ca ofițeri de informații. Totodată, May a anunțat și despre suspendarea contactelor bilaterale cu Federația Rusă, inclusiv retragerea unei invitații a ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, de a vizita Londra.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram