20:31:30 24.04.2024
Stiri

UTIL // Dietă cu țelină

Știri 17.03.2018 08:06 Vizualizări1915 Autor: Ziarul National


UTIL // Dietă cu țelină sursa: google.ro

Dieta cu țelină este recomandă de către specialiști persoanelor care sunt în încercarea de a pierde în greutate, dar și pentru a elimina senzația de foame; aceasta ajutând organismul să aibă o senzație de sațietate în timp ce se consumă un număr redus de calorii.

Pentru a pierde în greutate, trebuie să mănânci mai puține calorii decât corpul tău folosește într-o zi. Țelina este foarte scăzută în calorii și este plină de apă și fibre, iar consumul ei dă senzația de stomac plin.

Proprietățile dietei cu țelină

Dieta cu țelină, are diverse proprietăți și este consideră a fi o alternativă pentru o masă cu un conținut scăzut de calorii. O porție de țelină conține aproximativ 16 calorii.

O altă proprietate este că, mâncând țelină, aceasta vă va ajuta să satisfaceți nevoia de lichide, deoarece conține 95 % apă. Apa este o parte esențială a oricărui regim alimentar sănătos și este deosebit de importantă atunci când se pierde în greutate.

Corpul uman este format din apă aproximativ 80 % și se bazează pe echilibrul adecvat între consumul de lichide și eliminarea deșeurilor. O ușoară deshidratare văa da senzația de oboseală, ceea ce înseamnă că se va pierde motivația de a face exerciții de ardere a caloriilor necesare pentru a pierde în greutate.

Țelina conține aproximativ două grame de fibre la o porție. Fibrele sunt o componentă benefică într-o dietă de slăbire, deoarece sunt greu de digerat și oferă echilibru în sistemul digestiv. Stomacul se poate goli mai lent atunci când fibrele sunt prezente, ceea ce înseamnă că te vei simți plin pentru mai mult timp după masă. Nivelul colesterolului, controlul de zahăr din sânge și starea generală de sănătate digestivă se pot îmbunătăți, de asemenea, prin consumul mai multor fibre.

O cantitate adecvată de vitamine și minerale va menține corpul funcțional, iar nivelul de energie va fi echilibrat.

Dieta cu țelină, nu oferă o cantitate mare de vitamine și minerale, dar o porție conține între 8 % – 10 % din necesarul zilnic de vitamina A, acid folic și potasiu.

Oferă un aport de aproximativ 40% din vitamina solubilă în grăsimi, K, necesară zi cu zi pentru a menține coagularea sângelui corectă și de a îmbunătăți densitatea oaselor.

În ce constă dieta cu țelină?

Scopul principal al dietei cu țelină este de a pierde o cantitate semnificativă de greutate într-o perioadă scurtă. În ceea ce privește regulile, în dieta cu țelină este permis a se consuma țelină și apă în orice cantitate se dorește. În funcție de individ, durata dietei variază de obicei de la câteva zile la una sau două săptămâni. Susținătorii acestui tip de dietă spun că este foarte bună pentru pierderea în greutate, deoarece țelina este considerată un aliment cu puține calorii.

Țelina este una dintre așa-numitele alimente cu un conținut scăzut de calorii, ceea ce înseamnă că în procesul de digestie este nevoie de mai multă energie termică decât ceea ce conține produsul alimentar în sine.

Ce înseamnă acest lucru - în momentul în care țelina este pe deplin digerată, mai multe calorii au fost arse. Deoarece apa nu are calorii, iar țelina are o valoare scăzută de calorii, pierderea în greutate este mult accelerată. Din aceste motive, mulți cred că dietă cu țelină este chiar superioară postului de apă.

Critici aduse dietei cu țelină

Principala critică în dieta cu țelină este că țelina este un aliment insuficient pentru a susține un regim alimentar echilibrat. În timp ce criticii recunosc că țelina conține unele vitamine și minerale, se adaugă faptul că rezultatele sunt departe de a satisface aportul zilnic recomandat…

În plus, oponenții susțin că, prin urmarea unei astfel de diete, corpul uman va fi forțat să facă foamea pentru a conserva resursele sale.

Sursa: diete-sanatoase.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md