11:19:40 28.03.2024
Stiri

Autoritățile Buzăului au proclamat UNIREA simbolică cu Republica Moldova

Știri 16.03.2018 17:00 Vizualizări1456 Autor: Ziarul National
Autoritățile Buzăului au proclamat UNIREA simbolică cu Republica Moldova stiridebuzau.ro


Membrii Consiliului Local Municipal Buzău au votat ieri, în unanimitate, o declaraţie de Unire simbolică cu Republica Moldova. Inițiatorul demersului „fără efecte juridice”, primarul Buzăului, Constantin Toma, spune că acțiunea este un prim răspuns al românilor la gestul a peste o sută de primari moldoveni de a proclama Unirea cu România.

Semnarea declarației de către aleșii locali s-a făcut în cadrul unei ședințe extraordinare desfășurate la Palatul Comunal.

„În anul sărbătoririi Centenarului României Mari, peste o sută de primari din Republica Moldova au declarat unirea cu România şi, de aceea, este o datorie de onoare să le răspundem printr-un gest similar, mai ales că preşedintele Consiliului de Miniştri de acum o sută de ani al României a fost un buzoian, Alexandru Marghiloman”, a declarat, la finalul şedinţei extraordinare, primarul Constantin Toma, citat de stiridebuzau.ro.

Primarul Constantin Toma a precizat în timpul întrunirii solemne că Unirea cu Basarabia de acum o sută de ani a fost realizată de elite cu sprijinul tuturor locuitorilor din fosta provincie românească.

„De această dată, unirea se face de jos în sus şi am dorit să nu ratăm un moment istoric atât de important, căci mai devreme sau mai târziu Unirea Republicii Moldova cu patria-mamă se va înfăptui”, se mai arată în declarația de unire.

Menționăm că, până acum, patru unități teritorial-administrative din România au semnat declarații de Unire cu România - municipiul Buzău, Consiliul județean Prahova, comuna Pârva din Bistrița-Năsăud și satul Bădăcin din județul Sălaj.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md