Țăranu: Soluția ideală ar fi fost dacă exista un candidat unic pe sectorul vestic

Analistul politic Anatol Țăranu consideră că soluția ideală ar fi fost dacă exista un candidat unic pe vectorul vestic la alegerile noi din municipiul Chișinău. În opinia lui, dacă acest candidat ar fi avut și capacități manageriale, atunci victoria lui ar fi fost ca și pecetluită. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.
 
Anatol Țăranu are îndoieli că un asemenea pretendent va apărea. „Lucrurile se explică foarte simplu. Animozitățile, conflictul în tabăra pro-europeană este atât de profundă și pronunțată că absolut nu este posibil ca acest proiect lansat de Partidul Democrat să aibă finalitate”, a afirmat analistul.
Anatol Țăranu susține că tenacitatea cu care PPDA încearcă să impună partenerului de coaliție poziția sa denotă o anumită frustrare a formațiunii lui Andrei Năstase. „Eu cred că forma în care Andrei Năstase s-a lansat în această campanie nici nu vorbește atât despre speranța de a câștiga alegerile în Chișinău. Eu cred că obiectivul de bază este să ridice ratingul partidului”, este de părere analistul.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.