Mișcarea Antimafie le cere PL și PPDA să-și retragă candidații și să o susțină pa Maia Sandu la funcția de primar general al capitalei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mișcarea Populară Antimafie solicită Partidului Liberal și Platformei DA să-și retragă candidații din cursa electorală, necondiționat și fără încercări de identificare a unor soluții negociate cu Partidul Acțiune și Solidaritate, liderul căruia, Maia Sandu, este la moment „singurul candidat pro-european cu capital electoral, deci cu șanse să învingă candidatul partidului Socialiștilor”. La fel, Antimafie solicită altor partide pro-europene să nu-și propună candidați pentru funcția de primar, iar membrilor Partidului Democrat să depășească starea de ostatici ai lui Vlad Plahotniuc.

Într-o declarația a Mișcării Antimafie către formațiunile politice, formațiunea susține că „decizia lui Dorin Chirtoacă de a-și da demisia s-a produs în cel mai nepotrivit moment politic” și a fost „o acțiune făcută sub presiuni de șantaj din partea lui Plahotniuc”. „A fost o mostră șocantă de egoism personal și de cinism politic incredibil pentru electoratul pro-european care, de mai mulți ani, investește speranțe într-o clasă politică din ce în ce mai coruptă și mai preocupată de propriile interese. După alegerile prezidențiale, aventură politică inițiată de partidele de orientare pro-europeană, care s-a sfârșit cu victoria socialistului Igor Dodon, există pericolul real, ca pentru prima dată în istoria Republicii Moldova, forțele anti-europene și anti-românești să dețină controlul asupra capitalei”, se arată în declarația MPA.

În context, Antimafie susține că „Maia Sandu este liderul politic care, în virtutea unor circumstanțe politice favorabile, are la moment cel mai mare sprijin electoral și nu poate, nu are voie să stea în expectativă atâta timp”. „Pentru ea este o infracțiune morală să nu acționeze prompt, hotărât și cel mai important, în timp util. Este descalificant să creadă că ar avea datorii politice de achitat pentru voturi virtuale primite în dar de la partenerul politic, Andrei Năstase. Singura datorie pe care o are de achitat Maia Sandu este datoria față de electoratul de dreapta, pe seama căruia a devenit lider politic într-o campanie electorală prezidențială, care le-a trebuit doar politicienilor, nu și cetățenilor. Singurii care au fost păgubiți din acea aventură electorală sunt sutele de mii de cetățeni ce i-au dat un credit de încredere. Acești cetățeni nu pot fi lăsați pe mâna candidatului lui Plahotniuc sau învinși de Dodon”.

Pornind de la cele expuse, dar și de la faptul că „Maia Sandu este la moment singurul candidat pro-european cu capital electoral, deci cu șanse să învingă candidatul partidului Socialiștilor”, Mișcarea Populară Antimafie a venit cu următorul Apel public:

  1. Cerem Maiei Sandu să acționeze prompt, cât nu e prea târziu, și să-și înainteze candidatura pentru funcția de Primar al Municipiului Chișinău;
  2. Cerem Partidului Liberal și Platformei DA să-și retragă candidații din cursa electorală, necondiționat și fără încercări de identificare a unor soluții negociate cu PAS;
  3. Solicităm altor partide pro-europene să nu-și propună candidați pentru funcția de Primar al Municipiului Chișinău;
  4. Îi solicităm Domnului Președinte Traian Băsescu să sprijine candidatura Maiei Sandu;
  5. Facem apel către membri Partidului Democrat să renunțe la complicitatea lașă cu liderii lor de partid, să depășească starea de ostatici ai lui Vlad Plahotniuc, să nu participe în jocurile lui odioase și să nu sprijine candidatura acestuia pentru funcția de Primar al Municipiului Chișinău, Silvia Radu.

Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...