19 studenți din Moldova vor beneficia de burse pentru un stagiu internațional oferite de Agenția universitară a Francofoniei

studenti-burse-465×390
Foto: Evz

19 studenți vorbitori de limbă franceză din universitățile din Republica Moldova vor beneficia de burse de stagiu internațional acordate de către AUF în cadrul programului său „Mobilități de stagiu internațional”. Anul acesta, au fost atribuite 29 de burse pentru studenți francofoni din Europa Centrală și de Est de la nivelurile Licență și Masterat din 7 țări diferite.

Cei 19 studenți din Republica Moldova provin din 4 universități moldovenești membre ale AUF : Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie « Nicolae Testemițanu », Universitatea Agrară de Stat și Universitatea Tehnică. Studenții vor beneficia de burse de stagiu pentru o perioadă de la 1 la 3 luni în perioada aprilie – noiembrie 2018. Studenții vor realiza stagiile și vor acumula o prețioasa experiență profesională în diverse structuri din Franța, Belgia, România, Ungaria : centre spitalicești, organizații non-guvernamentale, instituții europene, întreprinderi, centre de cooperare internațională.

Programul „Mobilități de stagiu internațional” este lansat în fiecare an și vizează familiarizarea studenților cu mediul profesional care corespunde domeniului lor de studii. Stagiile permit studenților sa trăiască o experiență profesională valoroasă, să dobândească niște competențe care le vor facilita inserția profesională și le vor spori șansele de angajare.

Studenții selecționați în cadrul programului beneficiază de o bursă lunară, cuantumul căreia variază de la 570€ până la 810€, fiind stabilit în funcție de nivelul de trai al țării în care va fi realizat stagiul, acoperirea cheltuielilor de transport și o asigurare medicală pentru perioada stagiului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente