/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Alegeri Rusia: Chișinăul protestează împotriva deschiderii secțiilor de votare în regiunea transnistriană

missing
16 martie 2018, ora 12:07

„Suntem deschiși la solicitările părții ruse, dar nu considerăm însă că e potrivită deschiderea secțiilor de vot în localitățile care nu se află sub controlul autorităților constituționale al Republicii Moldova”, menționează cei de la Externe.

Menționăm că la date de 18 martie în Rusia vor avea loc alegeri prezidențiale, la care vor putea să participe și locuitorii din Transnistria cu cetățenia Federației Ruse. Pe teritoriul Transnistriei vor fi deschise 24 secții de vot, iar pe malul drept al Nistrului vor fi deschise doar trei.

Numărul persoanelor cu cetăţenie rusească în Transnistria este estimat la 200.000. Conform ultimului recensământ din 2015, în stânga Nistrului au fost înregistrați aproximativ 500.000 de locuitori.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram