După Gaburici și Leancă, socialiștii vor capul ministrului Sănătății. A treia moțiune simplă din acest an înaintată de PSRM

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a înaintat în ședința în plen a Parlamentului de azi o moțiune simplă asupra activității și politicilor ministerului sănătății, muncii și protecției sociale. Aceasta este deja a treia moțiune simplă din acest an, după ce moțiunea înaintată pe numele ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a căzut, iar cea pe numele vicepremierului pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă urmează a fi examinată în după-amiaza ședinței de astăzi a Parlamentului.

În argumentarea moțiunii, socialistul Vasile Bolea a făcut referire la faptul că guvernarea are intenția de a închide spitalele raionale, să lichideze secții întregi în spitale, exodul cadrelor medicale, avertizând că „o să ne pomenim într-o situație când în scurt timp nu vom avea medici în țara noastră”. Acesta a mai făcut referire la „așa-numita reformare a sistemului de pensii”, care s-a dovedit a fi, potrivit socialistului, „o simplă indexare cu 50-60 de lei”.

„Vrem ca doamna ministru să vină aici în Parlament, să raporteze referitor la aceste domenii și avem unele propuneri în această moțiune și rugăm să le luați în considerare”, a menționat Bolea.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu a examinat documentul, precizând că acesta „aparent întrunește condițiile” însă va fi examinat suplimentar de direcția juridică, iar Biroul Permanent va decide când va fi dezbătută în Parlament.

Până acum, în acest an, socialiștii au înaintat două moțiuni simple, pe numele ministrului Economiei, Chiril Gaburici, care a căzut la limită, guvernarea fiind nevoită să amâne cu peste jumătate de oră votarea pe motiv că nu aveau cvorum. La fel, PSRM în comun cu PCRM au înaintat o moțiune simplă pe numele vicepremierului pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă. Aceasta urmează a fi examinată astăzi.

Menționăm că actualul ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari, a fost numită în funcție la data de 10 ianuarie curent.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...